Transportul în comun, pângeri. USR Şelimbăr, reacție

Mai mulţi cetăţeni din comuna Şelimbăr s-au plâns de funcţionarea deplorabilă a transportului în comun. Printre cele mai mari probleme enumerăm: suspendarea curselor după ora 20, preţul ridicat al biletelor, numărul insuficient de autobuze, care nici nu circulă pe rute adaptate nevoilor cetăţenilor, şoferi care se adresează în mod nepoliticos călătorilor sau care refuză să ofere bilete.

"Punct culminant a fost atins marţi 26 Iunie, când călătorii au fost daţi jos din autobuz în localitatea Şelimbăr, la ora 23, şoferul refuzând să termine cursa care mai trebuia să ajungă în Bungard, Mohu şi Veştem.

USR Şelimbăr consideră inacceptabilă situaţia şi s-a adresat, în data de 26 iunie, Primăriei Şelimbăr. Având în vedere lipsa de reacţie a acestora, am trecut la pasul următor. Astfel, în data de 3 Iulie, am avut o întâlnire cu Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean. Preşedintele USR Şelimbăr, Daniel Vidrighin, şi vicepreşedintele organizaţiei, Daniela Ilie, au prezentat în detaliu situaţia şi au înaintat o petiţie semnată de aproximativ 400 de locuitori prin care se cere rezolvarea problemei.

Doamna Daniela Cîmpean a arătat o mare deschidere în cadrul discuţiei, fapt pentru care îi mulţumim, dar a făcut apel la răbdarea şelimbărenilor. Prin Ordinul de Ministru Nr. 776 emis în 24 aprilie de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru prelungirea cu 4 ani a valabilităţii Programului de transport interjudeţean şi a licenţelor de traseu, s-a creat un blocaj birocratic pentru că lipsesc normele de aplicare. Situaţia comunei va fi analizată şi rezolvată imediat ce se va produce deblocarea. Pe măsură ce vom primi răspunsurile oficiale, atât de la Primăria Şelimbăr, cât şi de la CJ Sibiu, vă vom comunica demersurile pe care le fac autorităţile şi paşii pe care îi vom face noi pentru a se depăşi acest neajuns.

USR Şelimbăr va continua politica de susţinere a cetăţenilor şi căutare de soluţii pentru problemele lor. De aceea, considerăm importante mesajele şi comentariile dumneavoastră".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel