Transportul Lui Vasile Avram cu elicopterul închiriat de Ţerbea, un folos necuvenit. Vezi motivarea procurorilor

vasile-avram
vasile-avram

Transportul şefului arbitrilor cu elicopterul închiriat de firma de salubrizare lui Sorin Ţerbea reprezintă un folos necuvenit, în condiţiile în care Vasile Avram a mers la Târgu Mureş în calitate oficială, ca supervizor la meciul FCM - Universitatea Cluj, potrivit motivării Tribunalului Bucureşti.

Potrivit DNA, în 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Târgu Mureş - Universitatea Cluj, din ultima etapă a campionatului trecut, ar fi primit de la Ţerbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, în scopul delegării unor arbitri agreaţi de formaţia mureşană în sezonul 2011/2012, informează Realitatea.

Procurorii mai notează că, în aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, Vasile Avram a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Tîrgu-Mureş şi retur, "folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan".

Tribunalul Bucureşti arată, luni, în motivarea deciziei de arestare a şefului arbitrilor, Vasile Avram, şi a omului de afaceri Sorin Ţerbea, că transportul cu elicopterul în contextul situaţiei a avut un caracter ilegal, putând fi asimilat unui folos necuvenit.

"În ceea ce priveşte transportul cu elicopterul - care este închiriat pe numele societăţii de salubrizare a inculpatului Ţerbea (Salubriserv, n.r.) -, transport al cărui caracter gratuit a fost confirmat de ambii inculpaţi, practica judiciară este constantă în sensul că şi un astfel de transport gratuit are caracterul unui folos necuvenit, potrivit deciziei 72 din 22 ianuarie 2010 a Curţii de Apel Alba Iulia", notează judecătorul care a decis arestarea celor doi.

Concluzia, arată instanţa, se impune cu atât mai mult cu cât Avram s-a deplasat la Târgu Mureş în calitate oficială şi urma să supervizeze, având deci atribuţii de control, meciul la care participa echipa sponsorizată şi susţinută constant de omul de afaceri Sorin Ioan Ţerbea, "ceea ce afectează în mod evident neutralitatea lui Avram în calitatea sa de supervizor, indiferent de faptul că nu i se impută acestuia faptul că ar fi favorizat echipa din Târgu Mureş cu acest particular prilej".

"Scopul remiterii şi primirii acestor foloase necuvenite a constat în favorizarea de către Vasile Avram, în calitatea sa de preşedinte al CCA din cadrul FRF, a echipei sponsorizate de Ţerbea în ediţia campionatului de fotbal 2011 - 2012, prin influenţarea delegării arbitrilor la meciurile la care participa echipa în speţă, în sensul desemnării unor arbitri agreaţi de managementul acestei echipe de fotbal", mai notează instanţa în motivare.

Potrivit judecătorului, scopul dării şi luării mitei este confirmat de modul de desfăşurare a campionatului în speţă, la meciurile echipei din Târgu Mureş fiind desemnaţi constant puţini arbitri, aşa cum rezultă din rapoartele transmise de instituţiile sportive.

"Cu privire la numărul mic de arbitri desemnaţi pentru echipa în cauză, o examinare chiar superficială a evidenţelor pentru campionatul anterior ar conduce la concluzia că rotaţia arbitrilor de la un meci la altul, pentru aceeaşi echipă, este una mult mai amplă, cu foarte puţine coincidenţe în numele persoanelor desemnate ca atare", se mai arată în motivarea deciziei de arestare a celor doi.

Argumente de ordin logic, mai notează judecătorul, conduc de altfel la aceeaşi concluzie, respectiv aceea că Ţerbea este foarte interesat în evoluţia echipei pe care o sponsorizează, moral şi material.

Avocaţii lui Vasile Avram şi Sorin Ţerbea au declarat recurs faţă de decizia Tribunalului Capitalei privind arestarea clienţilor lor, Curtea de Apel Bucureşti urmând să se pronunţe pe legalitatea mandatelor de 29 de zile emise în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel