Transrarău – Drumul Comorilor, șoseaua care rivalizează Transfăgărășanul și Transalpina

Foto: Yahoo România
Foto: Yahoo România

Unul dintre cele mai importante drumuri turistice din munții Moldovei, care face legătura dintre Valea Bistriței, de la Chiril și Valea Moldovei, la Pojorâta, a fost deschis recent.

Transrarău - Drumul Comorilor este drumul care străbate Rarăul. În ultima etapă a fost refăcută o porțiune de aproximativ 10 kilometri, drumul care face legătura dintre satul Chiril și cabana Rarău.

Pe această porțiune, de la Chiril până la cabană, se va circula cu maxim 30 km/h și nu vor avea voie mașinile mari.

Unul dintre principalele puncte de atracție sunt Pietrele Doamnei. „În alte locuri pot fi munți mult mai mari sau fluvii mai puternice, marea sau oceanul, aici Rarăul reprezintă dimensiunea fundamentală a lumii, latură cosmică a vieții și a istoriei", nota  Geo Bogza în una dintre cărțile sale.

Citește și: Transcarpatica, mai spectaculoasă decât Transfăgărășanul, începe să prindă contur

Una dintre legende spune că în 1541, domnitorul Petru Rareș și-ar fi găsit un loc în munții Rarău pentru a-și adăposti familia și o parte de avere de hoardele de tătari.

Următorul drum care va traversa o altă zonă a Carpaților va fi Transcarpatica. Acesta  va face legătura pe traseul: Moroeni – Zănoaga – Bolboci – Padina – Dudele – Moeciu de Sus – Moeciu de Jos şi are ca obiective principale punerea în valoare a potenţialului turistic şi închiderea unui circuit turistic major (Platoul Bucegi – Bran – Braşov – Valea Prahovei – Platoul Bucegi). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel