Tranziția spre ”verde”? 500.000 de copaci au fost tăiați pentru a se face o fabrică Tesla. ”Să fiți conștienți care sunt termenii compromisului”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Trecem la mașinile electrice, verzi, dar cu e preț? 

Dezvoltarea unei fabrici gigante Tesla lângă Berlin a început cu tăierea a aproximativ 500.000 de copaci, potrivit analizei satelitului, conform The Guardian

500.000 de copaci taiați în 3 ani

Construcția fabricii germane a fost foarte controversată și a atras proteste semnificative, provocând o dezbatere despre compromisurile implicate în dezvoltarea unei economii verzi.

Elon Musk, proprietarul Tesla, a criticat poliția locală pentru că a eliberat ”protestatarii de stânga”.

Imaginile din satelit arată că 329 de hectare de pădure au fost tăiate pe amplasament între martie 2020 și mai 2023, potrivit companiei de informații de mediu Kayrros. Asta echivalează cu aproximativ 500.000 de copaci.

Începând cu luna mai, activiștii pentru climă au protestat împotriva extinderii planificate a gigafabricii, ocupând case în copaci într-o tabără din apropiere și încercând să ia cu asalt locul. Un grup a incendiat un stâlp de electricitate și a oprit producția fabricii pentru câteva zile în martie.

”Prea mult din mediu a fost deja distrus”

Karolina Drzewo, de la alianța de campanie Turn Off Tesla’s Tap, a declarat că analiza a arătat că producția de vehicule electrice a companiei a provocat distrugerea locală a naturii, precum și daune globale prin minerit pentru metale. ”Într-una dintre cele mai uscate regiuni din Germania, prea mult din mediu a fost deja distrus”, a spus ea. ”Trebuie prevenită extinderea și, prin urmare, și mai multă distrugere a pădurilor și punerea în pericol a zonei protejate de apă potabilă” a continuat Karolina Drzewo. 

Tesla nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

”Să fiți conștienți care sunt termenii compromisului”

Antoine Halff, analistul șef la Kayrros, a declarat că arborii pierduți au echivalat cu aproximativ 13.000 de tone de CO2, cantitatea anuală emisă de 2.800 de mașini cu motor cu ardere internă în medie din SUA. ”Deci, aceasta este o fracțiune din numărul de mașini electrice pe care Tesla le produce și le vinde în fiecare trimestru”, a spus el. ”Întotdeauna aveți compromisuri, așa că trebuie să fiți conștienți care sunt termenii compromisului” a continuat Antoine Halff. 

În iulie, un plan de extindere a fabricii Tesla pentru a dubla producția la 1 milion de mașini pe an a fost aprobat de Ministerul Mediului al Brandenburg.

Gigantul auto care a devansat Tesla, în premieră, pe piaţa automobilelor electrice din UE

Este vorba despre constructorul auto german BMW, care a vândut mai multe automobile electrice în Uniunea Europeană decât rivalul american Tesla. Acest fapt s-a întâmplat în luna iulie 2024, atunci când producătorul german a reuşit să îşi majoreze livrările pe o piaţă care, pe ansamblu, a încetinit, transmite Agerpres, care citează Bloomberg.

Datele analizate de firma de consultanţă Jato Dynamics relevă faptul că în luna iulie 2024 vânzările de automobile BMW complet electrice în UE au crescut cu aproape o treime, până la 14.869 de unităţi. În schimb, livrările Tesla au scăzut cu 16% până la 14.561 de unităţi.

Avans puternic înregistrat de BMW în luna iulie

Chiar dacă Tesla este în continuare lider de vânzări pe piaţa din blocul comunitar când vine vorba de situaţia pe primele şapte luni ale anului 2024, avansul puternic înregistrat de BMW în luna iulie este o noutate... citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel