Tratament aerian împotriva ţânţarilor din partea Bulgariei

Asociaţia Bulgară a Municipiilor Riverane Dunării a anunțat că va desfăşura tratament aerian împotriva ţânţarilor pe întreg malul său al Dunării.

 a transmis Primăriei municipiului Giurgiu o comunicare din partea Guvernului Bulgariei cu privire la decizia de a organiza şi a finanţa tratamentul aerian împotriva ţânţarilor pe întreaga lungime a malului bulgar al Dunării.

"În calitate de Preşedinte Executiv al ADRM - Asociaţia Bulgară a Municipiilor Riverane Dunării şi coordonator al proiectului 'INSECTRISK' doresc să vă transmit o comunicare importantă din partea Guvernului Bulgariei privind combaterea pericolului generat de proliferarea excesivă a insectelor care afectează sănătatea publică şi siguranţă în regiunea transfrontalieră România-Bulgaria. Guvernul Bulgariei a luat decizia de a organiza şi a finanţa tratamentul aerian împotriva ţânţarilor pe întreaga lungime a malului bulgar al Dunării. În acest context, dorim să transmitem un mesaj de alertă pentru toate autorităţile publice române cu responsabilităţi în acest domeniu, inclusiv ministerelor responsabile, agenţiilor de protecţie a mediului, consiliilor judeţene şi municipiilor riverane Dunării", se arată în informarea transmisă luni, Primăriei municipiului Giurgiu de către preşedintele Asociaţiei Bulgare a Municipiilor Riverane Dunării, Maria Tzancova.

Pentru a realiza acest lucru, guvernul bulgar va utiliza rezultatele Asociaţiei Municipiilor Dunării - ASRM în cadrul proiectului "INSECTRISK - Elaborarea şi adoptarea unui parteneriat instituţionalizat comun privind managementul riscului asupra proliferării excesive a insectelor care afectează sănătatea publică şi siguranţa în regiunea transfrontalieră România-Bulgaria".

Partenerul român al acestui proiect este Fundaţia "Natura Vie" din Călăraşi.

Această iniţiativă a apărut după ce şi primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a atras atenţia asupra înmulţirii extrem de însemnată şi periculoasă a ţânţarilor şi apariţiei unor specii noi. Potrivit edilului giurgiuvean, ar fi nevoie de un studiu ce se poate realiza chiar cu fonduri europene şi de un program naţional de combatere a acestora de-a lungul Dunării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel