Tratament cu PELIN DULCE împotriva Covid-19. OMS, avertisment

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat luni că plante medicinale precum Artemisia annua, promovate ca un posibil tratament împotriva COVID-19, ar trebui testate pentru eficacitate şi efecte secundare, informează Reuters.

Alegeri prezidentiale 2024

OMS a afirmat că sprijină folosirea remediilor tradiţionale testate ştiinţific, adăugând că medicina complementară şi alternativă are multe beneficii. Cursa pentru descoperirea unui tratament anti COVID-19 a stârnit un interes reînnoit în plante precum Artemisia annua, cunoscută şi sub denumirea de pelin dulce.

Andry Rajoelina, preşedintele Madagascarului, promovează un tratament cu pelin dulce

Preşedintele Madagascarului, Andry Rajoelina, promovează un tratament pe baza acestei plante. Deşi acest amestec pe bază de plante nu a fost încă testat ştiinţific, liderii mai multor ţări africane au anunţat că au făcut comenzi sau că au primit loturi din acest remediu. Chiar dacă tratamentele provin din practici tradiţionale şi din natură, stabilirea eficacităţii şi siguranţei acestora prin teste clinice riguroase este esenţială, au precizat reprezentanţii biroului regional OMS pentru Africa Subsahariană, într-un comunicat.

OMS menţionează că lucrează cu institute de cercetare pentru a selecta produse din medicina tradiţională care pot fi investigate pentru eficacitate şi siguranţă clinică ca tratamente pentru COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus.

Prudență împotriva informațiilor eronate

Organizaţia a mai menţionat că trebuie procedat cu prudenţă împotriva informaţiilor eronate, în special pe reţelele de socializare, despre eficacitatea anumitor remedii în contextul eforturilor depuse în această perioadă pentru descoperirea unui tratament pentru COVID-19.

Multe plante şi substanţe sunt propuse fără respectarea cerinţelor minime de probare a calităţii, siguranţei şi eficacităţii', a precizat organizaţia. Biroul regional OMS a adăugat că folosirea unor produse care nu au fost analizate riguros ar putea pune oameni în pericol, oferindu-le un fals sentiment de securitate şi distrăgându-i de la măsurile de prevenţie, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel