Tratament pentru durerile de șold. Cele mai bune remedii pentru ameliorarea afecțiunii

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Tratamentele pentru durerile de șold sunt numeroase și depind de gravitatea afecțiunii suferite. Puteți apela la fizioterapie, kinetoterapie, dar și la tratamente naturiste. Printre acestea puteți utiliza unguentul din nuc pe zona afectată, dar și infuzia din coacăz negru.

 

Alegeri prezidentiale 2024

Durerile de șold pot fi un simptom pentru multe afecțiuni medicale, acestea fiind resimțite constant. De obicei durerile pot radia și în alte zone le corpului, cum ar fi: coloana vertebrală, picioare sau în zona inghinală.

Durerilor de șold sunt întâlnite la persoanele cu vârsta de peste 50 ani. Aceasta este denumită de către medicii specialiști burșită și apare sub forma unei inflamații la nivelul încheieturii. Pentru tratarea acestui disconfort se recomandă repaus, fizioterapie, kinetoterapie, balneofizioterapie sau tratament medicamentos. Durerile de șold, pot fi ameliorate cu ajutorul antiinflamatoarelor, analgezicelor și medicamente pentru refacerea cartilajului. 

Există de asemenea și tratamente naturiste pe bază de nuc, coacăz negru și pin. Se poate prepara o infuzie dintr-un amestec de plante precum: mesteacăn, ienupăr, frunze de frăsin și urzică moartă albă. Infuzia se prepară cu 250 mililitri apă și o linguriță din amestecul de plante, se lasă 10 minute să se infuzeze, apoi se adaugă 1 gram de bicarbonat de sodiu. Este recomandat consumul a două cești pe zi, timp de 15 zile. Dacă durerile sunt provocate de exerciții fizice, odihna este suficientă pentru ca șoldul să se vindece. În cazul în care durerile sunt cauzate de către artrită, medicul specialist vă va recomanda exerciții pentru mobilitatea articulației. 

Durerile de șold. Cauze și simptome

 

În funcție de afecțiunea pe care o aveți este posibil să simțiți disconfort în anumite zone precum: coapsă, în exteriorul articulației șoldului, în zona inghinală sau în zona șezutului. Din cauza activităților repetate ce pun presiune pe mușchi, durerea se poate resimți și în timpul mersului. Printre simptome se numără și șchiopătatul, pierderea mobilității și rigiditatea șoldului. De asemenea, uneori persoanei îi este greu să doarmă pe partea afectată din cauza durerii. Doctorul Robert Apostolescu a menționat că cea mai frecventă cauză a apariției durerilor de șold este artroza.

„De departe, cea mai frecventă cauză de apariție a durerii de șold este artroza la nivelul șoldului care, în special, apare la vârste înaintate, adică după vârsta de 50 de ani. În schimb, tot o modificare degenerativă a șoldului care poate apărea la tineri poate să dea dureri de șold și este vorba despre necroză septică a capului femural, boala în care vascularizația la nivelul șoldului nu se face așa cum trebuie și atunci într-un final apar artroza, durerea de șold și șchiopătatul.”, a declarat dr. Robert Apostolescu.

Deși durerile de șold sunt cauzate din cauza uzurii articulației, acestea pot avea și alte motive. Căzăturile sau loviturile la nivelul șoldului, pot provoca de asemenea dureri semnificative în zona respectivă. Întinderile musculare și fracturile se numără de asemenea printre motivele durerii de șold. Controlul greutății poate fi un factor important în cazul acestei afecțiuni, deoarece aceasta poate împiedica osteoartrita să progreseze, ceea ce va duce la mai puține dureri. Aportul de vitamina D este foarte importantă deoarece aceasta contribuie la sănătatea articulației șoldului. Totodată și omega-3 este benefică pentru prevenirea durerilor în cazul artritei reumatoide.

Tratamentele pentru durerile de șold pot include de asemenea acupunctura și balneoterapia. În cazul în care durerile persistă trebuie să vă adresați medicului specialist, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel