Tratamente băbeşti cu ventuze, folosite de sportivi prezenţi la Olimpiadă

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Mai mulţi sportivi de la Jocurile Olimpice au declarat că semnele rotunde, de culoare închisă, de pe spatele lor, vin de la un tratament "băbesc" care se foloseşte încă şi în România. 

Tratamentul cu ventuze, originar din Orientul Mijlociu şi din culturile asiatice, este extrem de vechi şi se spune despre el că are o multitudine de beneficii, printre care şi îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, detensionarea muşchilor, dar şi regenerarea celulelor. 

Cu toate astea, nu există şi dovezi ştiinţifice care să susţină aceste teorii. Dar asta nu îi împiedică pe sportivii de performanţă să se folosească de acest tratament. Printre ei se află mai mulţi înotători de la Jocurile Olimpice, cum ar fi japonezul Akira Namba, sau australianul Kyle Chalmers. 

În 2016, Michael Phelps, unul dintre cei mai titraţi sportivi din istoria Jocurilor Olimpice, spunea că foloseşte acest tratament cel mai des în zona umerilor, pentru că "acolo doare cel mai mult". 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Independent (@the.independent)

Ce este terapia cu ventuze 

Terapia cu ventuze a fost discutată mai întâi în manuale medicale vechi din lumea occidentală și a fost descrisă ca o practică medicală folosită de egipteni. Au existat, de asemenea, scrieri ale lui Hippocrates folosind metoda terapiei cu ventuze pentru boală internă. Terapia a fost practicată și în Europa, Asia și Africa. 

Terapia se folosea cu ajutorul unor coarne goale de animale și a fost o metodă utilizată pentru a trata mușcături de șarpe și leziuni ale pielii. Se presupune că această metodă elimină toxinele din corp. Aplicarea ventuzelor de-a lungul anilor a evoluat de la utilizarea coarnelor de animale la ceașcă de bambus și apoi la ceașcă de sticlă, așa cum se folosește și astăzi. Ventuzele de terapie pot fi de asemenea fabricate din materiale de lut și de silicon care pot rezista expunerii la temperaturi ridicate în timpul procesului de încălzire.

Terapia cu ventuze, cunoscută și sub numele de terapia hijama în unele culturi arabe, este o formă alternativă fascinantă de medicină care a fost menționată în conturile istorice datând cu aproximativ 5000 de ani în urmă. Terapia chinezească cu ventuze este adesea folosită împreună cu forme mai cunoscute de tratamente tradiționale chinezești, și metode precum acupunctură și acupresură, scrie centrokinetic.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel