Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică, a explicat la Pastila de Frumuseţe care este cea mai mare teamă a pacienţilor care fac tratamente cu botox.
"Există riscul unor efecte vizibile nedorite? Cum ar fi înţepenirile feţei, nasul de iepure sau tot felul de forme mai ciudate ale feţei?", a întrebat Georgiana Toader.
"Într-adevăr, cred că teama tuturor pacienţilor este de a avea frozen face, cum i se mai spune în termeni cunoscuţi. Nimeni nu îşi dă seama dacă plângi, eşti supărat sau te miri. Dar asta ţine mult de doza injectată, de tipul injecţiei, de substanţă. Ideal ar fi să înceapă cu doze mici, cât să relaxeze musculatura, să păstreze mimica feţei, dar fără să avem riduri", a declarat dr. Daniela Diveică.
"În zona etajului inferior a feţei putem folosi botoxul în anumite afecţiuni medicale, cum ar fi bruxismul. Sunt pacienţi care au muşchii care ajută la masticaţie care, genetic, pot fi mai crescuţi, şi se produce un scrâşnit al dinţilor în somn, ceea ce provoacă afectări la suprafaţa dentară. Botoxul e o soluţie, pentru că relaxează aceşti muşchi!", a mai explicat dr. Daniela Diveică.
"Prevenţia este mult mai uşoară şi mult mai uşor de gestionat. Categoria de vârstă în care începem tratamentul diferă de la pacient la pacient. Poţi avea o moştenire genetică mai pronunţată şi să începi să ai riduri de la 20-25 de ani, sau poţi ajunge la 30-35 de ani şi să nu ai riduri. Depinde de fiecare pacient. La nivelul feţei, deci, e total invers faţă de musculatura corpului. Nu ne dorim ca muşchii feţei să fie puternici, tonici, pentru că ne provoacă riduri, spre deosebire de restul corpului", a concluzionat dr. Diveică.
VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu