Tratamentul împotriva răcelii care te lasă fără permis. Medic: Extrem de agresive și primele recomandate la farmacie - Foto în articol

Tratamentul împotriva răcelii care te lăsa fără permis. Medic: Extrem de agresive și primele recomandate la farmacie / Foto: Pixabay
Tratamentul împotriva răcelii care te lăsa fără permis. Medic: Extrem de agresive și primele recomandate la farmacie / Foto: Pixabay

Atenție, șoferi!. Un tratament împotriva răcelii vă poate lăsa fără permis de conducere.

Vorbim despre banalele picături de nas, folosite de majoritatea dintre noi în tratamentul răcelilor în perioada sezonului rece. Deși le putem primi ușor în farmacii, potrivit medicilor, 99% din picăturile de nas de pe piață dau dependență și ar trebui folosite doar la indicația medicului.

VEZI ȘI: Alcoolemie eronată. Cum poți să ai rezultat pozitiv deși nu ai consumat alcool. Cristian Paparau: Să solicitați recoltare de sânge

"Picăturile de pus în nas pe care le cer și li se oferă - vreau ceva să îmi desfunde nasul - 99% sunt substanțe care dau dependență. Eu nu recomand mai mult de 5-7 zile, și în prospect scrie asta. De obicei sunt recomandate cele extrem de agresive, care au un efect WOW, dar sunt medicamente care dau aceste dependențe extrem de agresive și pe structura nazală, și pe creier", a spus dr. Adina Popescu, medic primar ORL, în cadrul emisiunii Doctor de bine de la Pro TV.

Picăturile de nas dau dependență

Dependența pe care o dau picăturile de nas se tratează prin abstinență, explică medicii.

"Se tratează cu abstinență, adică îi spui pacientului să nu-și mai pună, este foarte important mediul în care trăiește, efectul placebo este important. În loc de picăturile de nas, de care sunteți dependent, puteți pune ser fiziologic", a mai spus dr. Adina Popescu.

Sursă foto: Pixabay

"Aceste picături nazale vasoconstrictoare fac să nu mai circule suficient sânge la nivelul nasului și alterează apărarea locală, un joc pe vascularizația nasului, va strica mucoasa, va determina o rinită, adică nu se mai poate apăra cum trebuie mucoasa nasului", a explicat dr. Monica Schifirnet, medic primar alergolog.

Dr. Cristian Paparău: Cele care conțin fenil-efedrină dau pozitiv la testul pentru amfetamine

Fenil-efedrina este substanța activă din multe variante de picături de nas. Dacă le folosiți, nu urcați la volan. Această substanță, pulverizată în nas, vă face pozitiv la amfetamine, în cazul unui eventual drug test.

"Când vorbim decongestionante nazale, cele care conțin fenil-efedrină dau pozitiv la testul pentru amfetamine. Sunt persoane dependente de picături de nas și nu le mai folosesc din cauza unei patologii acute", spune dr. Cristian Paparău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel