Tratarea insomniei cu terapie comportamentală reduce riscul depresiei, a declinului cognitiv și al suicidului

Pexels
Pexels

Tratarea insomniei poate fi o măsură de prevenție împotriva depresiei, arată un nou studiu. 

Un nou studiu clinic a descoperit că antrenamentul pentru o mai bună rutină de somn, care ajută la eliminarea obiceiurilor defectuoase, vă poate pregăti mintea și corpul pentru un somn bun și poate ajuta la prevenirea depresiei la adulții cu insomnie, scrie CNN

„Ceea ce este incitant la aceste descoperiri este că sunt printre primii care demonstrează că tratarea insomniei cu o strategie comportamentală, nu cu o pastilă, poate preveni dezvoltarea depresiei la adulții în vârstă”, a spus specialistul în somn Wendy Troxel, om de științe comportamentale la RAND Corporation, care nu a fost implicat în studiu.

Terapia comportamentală poate reduce riscul de declin cognitiv sau suicid

Descoperirile studiului sunt „foarte semnificative”, deoarece depresia majoră este foarte frecventă în rândul adulților în vârstă și „este asociată cu un risc crescut de declin cognitiv, dizabilitate, sinucidere și mortalitate de orice cauză”, a adăugat Troxel.

Numeroase studii au arătat că insomnia este un factor de risc major pentru depresie și „aproximativ 30% până la 50% dintre adulții în vârstă se plâng de insomnie”, a declarat autorul studiului, dr. Michael Irwin, profesor de psihiatrie și științe biocomportamentale la David Geffen School of Medicine din cadrul UCLA.

Adulții din studiul clinic aleatoriu, care au primit terapie cognitiv-comportamentală pentru insomnie au avut de două ori mai puține șanse de a dezvolta depresie, a spus Irwin, adăugând că dacă remisia insomniei a fost susținută timp de trei ani, „a existat o reducere cu 83% a probabilității de a dezvolta insomnie și depresie”, a adăugat Irwin. 

Apariția depresiei poate fi prevenită

„De aceea acest studiu este atât de important”, a spus Irwin. „Am demonstrat că putem viza de fapt insomnia cu terapia comportamentală cognitivă și putem preveni apariția depresiei”.

Studiul, publicat miercuri în jurnalul JAMA Psychiatry, a împărțit aleatoriu adulții de peste 60 de ani cu insomnie, dar fără depresie, în două grupuri. În fiecare săptămână, timp de două luni, un grup de control a primit opt ​​săptămâni de educație de bază pentru somn, igiena somnului, caracteristicile unui somn sănătos, biologia somnului și modul în care stresul poate afecta somnul. Nu a existat o pregătire individuală, a spus Irwin: „Trebuiau să ia acele informații și să descopere cum să le folosească fără ajutorul nostru”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel