Fructele și legumele trebuie curățate înainte de a le mânca, deoarece coronavirusul poate supraviețui pe suprafața lor? Este întrebarea care ne poate da multe bătăi de cap. Iată care este adevărul.
Despre coronavirus știm că se transmite, în principal, prin respirație și contact strâns. Este puțin probabil să supraviețuiască pe fructe și legume
Nu au fost raportate cazuri de infectare a oamenilor după consumul de fructe sau legume.
Spălarea fructelor cu apă timp de 15 până la 30 de secunde poate reduce în mod eficient reziduurile de pesticide și bacteriile de pe suprafața lor.
Anumite fructe au un conținut bogat de vitamine în coaja lor. Spre exemplu, pielița strugurilor conține resveratrol și antociani care pot proteja vasele de sânge și întări imunitatea. Coaja merelor este o sursă excelentă de fibre și favorizează digestia, iar vitamina C este un antioxidant excelent, care ajută la reducerea efectelor îmbătrânirii, potrivit covid-19.chinadaily.com.cn.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu