”Trebuie să evacuați imediat”. Israelul a lansat noi lovituri aeriene în Liban, după un apel de evacuare - VIDEO

Captură de ecran / Foto: Video Youtube The Times and The Sunday Times
Captură de ecran / Foto: Video Youtube The Times and The Sunday Times

Au avut loc noi lovituri aeriene în Liban.

Lovituri aeriene au vizat joi seara târziu zone de la periferia sudică a Beirutului, un bastion al Hezbollahului libanez, potrivit imaginilor AFPTV, la aproape jumătate de oră după un apel de evacuare publicat de armata israeliană, scrie AFP.

După a doua lovitură, imaginile AFPTV au arătat coloane groase de fum negru ridicându-se în apropierea unei zone din suburbiile sudice. Jurnaliştii AFP au auzit două explozii puternice.

”Forţele aeriene israeliene au efectuat o lovitură în sectorul Choueifat situat la marginea suburbiilor sudice”, a precizat agenţia naţională de presă a Libanului, ANI.

”Aviaţia militară inamică a efectuat două lovituri în sectorul Haret Hreik”, în suburbiile de sud, a adăugat ANI.

Armata israeliană a cerut joi seară locuitorilor din aceste două zone să-şi evacueze imediat casele înainte de a lansa noi lovituri împotriva grupării armate libaneze Hezbollah.

Apel de evacuare

”Vă aflaţi în imediata apropiere a unor facilităţi şi baze aparţinând Hezbollahului, pe care forţele israeliene le vor viza în viitorul apropiat. Trebuie să evacuaţi imediat aceste clădiri şi pe cele adiacente lor şi să staţi la cel puţin 500 de metri distanţă”, a scris un purtător de cuvânt al armatei într-un mesaj pe X, conform Agerpres.

După un an de război în Fâşia Gaza, armata israeliană şi-a mutat centrul operaţiunilor în Liban, unde desfăşoară din 23 septembrie lovituri aeriene vizând în principal bastioanele Hezbollah din sudul şi estul ţării, precum şi suburbiile sudice ale Beirutului.

În cursul zilei de joi, cel puţin 12 persoane, printre care trei copii, au fost ucise în atacurile israeliene asupra a două sate din estul Libanului, a raportat Ministerul libanez al Sănătăţii.

Aceste bombardamente au loc la o zi după o serie de raiduri violente israeliene în suburbiile de sud ale Beirutului, unde şase clădiri au fost distruse miercuri, potrivit presei oficiale.

Cel puţin 1.580 de persoane au fost ucise în Liban din 23 septembrie, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale. 

VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel