”Trebuie să ne gândim serios să revenim la localele în două tururi de scrutin”. Previziunile lui Bogdan Chirieac: Cine câștigă marile primării. ”Este un primar strălucit, ăsta e adevărul”

foto ilustrativ Pexels
foto ilustrativ Pexels

Cine câștigă marile primării și alegerile parlamentare?

Ce se va întâmpla imediat după sărbători? Cine va câștiga alegerile? Ce spun adevăratele sondaje? Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut radiografia celor mai importanți candidați la primăriile din țară și din Capitală.

"Onorabila coaliție PSD-PNL va avea un rezultat bun la alegerile din 9 mai, fiindcă pentru acest rezultat trag aleșii locali. Domnii Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă cred că vor obține un scor relativ corespunzător, pentru că toată țara, în acest moment, și-n Săptămâna Mare și-n Săptămâna Luminată, aleșii locali... toți trag pentru această campanie electorală.

Desigur, europarlamentarele nu se mai văd absolut deloc, se dovedește că n-a fost o idee bună comasarea din punct de vedere al poporului român, dar din punct de vedere al interesului politic a fost o idee bună. Nimeni nu discută despre europarlamentare, nici n-auziți, nici nu vedem dezbateri.

Competiția de la București a monopolizat cea mai mare parte a spațiului media, prin faptul că nu s-au înțeles asupra candidatului unic. Fiecare dintre cele două partide a venit cu candidatul propriu. Lucrul acesta a dat peste cap rezultatul de la București. Oricum și înainte prima șansă în poll-position o avea Nicușor Dan, acum cu atât mai mult Nicușor Dan are prima șansă pentru a rămâne primar general.

Doar cine știe ce lebădă neagră să-i apară lui Nicușor Dan, dar dânsul nu poate fi clintit de nicio modificare care ar putea să aibă loc – să se retragă domnul Piedone sau doamna Firea.

Emil Boc poate să-și ia o lună de concediu în timpul campaniei electorale și să vină apoi să continue la primărie. Emil Boc este un primar strălucit, ăsta este adevărul, ați văzut proiecte, ați văzut dezvoltare, administrația nu este împotriva dezvoltării businessurilor și oamenilor de afaceri.

Păcat, cel puțin deocamdată, deși faptul că intră în luptă nu e un lucru rău – Sebastian Burduja. Ar fi putut să însemne altceva. N-a fost să fie. Sunt convins că se suprapunea pe electoratul lui Nicușor Dan și-atunci lucrurile puteau să stea altfel în București.

Olguța Vasilescu... nici dânsa n-are nicio problemă, și dânsa poate să meargă la băi. A bătut tot... și Târgul de Crăciun. Dominic Fritz cred că nu are contracandidat. Sigur, e companie, o să vedem cum stau lucrurile.

Cum se vede Sectorul 1 “la orizont”

Avem o mare problemă. La Sectorul 1, de pildă, avem o situație în care doamna Armand are între 25 și 30% în sondaje, sunt foarte mulți candidați puternici la Sectorul 1. Este o zonă de locuitori acolo care spun – N-am eu capră, dar să moară și capra dvs. Este clară situația: sunt votanții doamnei Armand. E mizerie, dar de ce să-ți facă ție, bogatule, curățenie în fața casei? Să nu-ți facă! De ce să fie parcul în regulă? Să nu fie parc! Să fie plin de gunoaie, căpușe, șobolani ș.a.m.d.

Iar votul se împarte între mulți candidați puternici. Nu e pe țară războiul cum e la Sectorul 1 cu o persoană care are un comportament... ca să-l numesc elegant – cel puțin accentuat.

Trebuie să ne gândim. Să fii ales primar cu 30% din 30% înseamnă că te-au ales 10% dintre locuitorii orașului respectiv. Trebuie să ne gândim foarte serios și să revenim la localele în două tururi de scrutin" a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel