Dacă treci printr-o perioadă în care nu ai timp să faci sport în mod organizat, dar tot te ocupi de casă, e necesar să știi că treburile casnice te pot ajuta să te menții în formă.
Aspirarea covoarelor. În funcție de greutatea ta, simpla împingere a aspiratorului prin toată casa, prin colțuri și pe sub obiectele de mobilier, timp de 30 de minute, te poate scăpa de circa 166 de calorii.
Spălatul vaselor. La fel, tot în funcție de greutatea ta, strângerea mesei, ștergerea blatului și spălarea vaselor timp de o jumătate de oră pot arde până la 300 de calorii.
Frecatul gresiei și al faianței din baie. Cu siguranță nu e cea mai plăcută activitate, dar e cea care te poate scăpa de aproape 300 de calorii.
Spălatul geamurilor. Prin această activitate poți arde până la 200 de calorii.
Ștersul prafului și călcatul rufelor sunt alte activități care te ajută să arzi calorii.
Frământatul și rulatul fursecurilor. Pregătești ceva bun pentru cei dragi, la cuptor? Astfel poți arde și până la 380 de calorii.
Curățarea burlanelor și a jgheaburilor. Dacă locuiești la casă și îți aloci 30 de minute pentru curățarea burlanelor și a jgheaburilor, s-ar putea să pierzi și 200 de calorii.
Greblarea frunzelor și tunsul ierbii. Dacă greblezi frunzele timp de 30 de minute, scapi de 180 de calorii. De asemenea, dacă tunzi iarba cu mașina tot timp de 30 de minute, poți pierde până la 200 de calorii. Alte 200 de calorii se pot pierde dacă ai o mică grădină și o cureți de buruieni.
Cositul ierbii. Această activitate te poate ajuta să arzi aproape 400 de calorii.
Curățarea zăpezii. Folosește o lopată și dă la o parte zăpada din fața blocului în cazul în care vrei să mai scapi de până la 400 de calorii.
Poți, de asemenea, să arzi calorii dacă te joci cu cei mici, dacă plimbi cățelul și dacă pregătești masa în picioare sau dacă urci cumpărăturile de la mașină la apartament, scrie cumsa.ro.
Toți suntem nevoiți să facem curățenie, fie că ne place sau nu. De-a lungul timpului, au apărut tot felul de 'trucuri de curățenie' care ar trebui să fie eficiente și să ne ajute să economisim timp. Unele sunt cu adevărat utile, dar altele, pe care le vom prezenta în rândurile următoare, fac mai mult rău decât bine.
Dezinfectarea bureților în cuptorul cu microunde
Trucul de curățenie care presupune dezinfectarea bureților în cuptorul cu microunde circulă pe Internet de foarte multe timp, dar nu este unul bun pentru că bacteriile încă rămân pe ele. Specialiștii recomandă înlocuirea bureților în fiecare săptămână.
Citește continuarea articolului AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News