Trecerea Rafah. ONU: Încă 14 camioane cu ajutoare intră în Gaza - UPDATE

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Un alt convoi umanitar intră în Fâşia Gaza. 

UPDATE: Încă 14 camioane care transportă ajutor pentru Gaza intră în enclava palestiniană, transmite un oficial ONU.

UPDATE: O explozie și sunetul ambulanțelor au fost auzite în apropierea trecerii Rafah dintre Egipt și Fâșia Gaza, la scurt timp după ce al doilea convoi de ajutoare a intrat în trecere dinspre partea egipteană, au declarat martorii.

UPDATE: Șefa Programului Mondial de Alimentație al ONU (WFP) a declarat duminică că situația umanitară din Gaza este catastrofală, cele 20 de camioane de ajutor care au intrat până acum sunt doar o picătură în ocean și că agențiile de ajutor umanitar au nevoie de acces securizat și durabil în enclavă.

Cindy McCain, șefa WFP, a vorbit în cadrul emisiunii "This Week" de la ABC și a afirmat că agenția face tot ce îi stă în putință pentru a asigura că ajutorul ajunge la cei care au nevoie de el, dar că Gaza este o zonă de război și că "se întâmplă lucruri", conform Reuters.

Știrea inițială: 17 camioane au intrat din Egipt în Fâşia Gaza prin punctul de trecere a frontierei de la Rafah, transmite Reuters. Sâmbătă, prin punctul de frontieră Rafah au trecut 20 de camioane cu ajutoare umanitare. 

Sâmbătă, autorităţile care gestionează punctul de trecere a frontierei de la Rafah au închis trecerea pe ambele părţi după ce au descărcat cele 20 de camioane cu ajutoare umanitare, în cadrul primei misiuni de acest fel.

Persoane care au participat la procesul de livrare a ajutoarelor au declarat pentru EFE că, anterior intrării în Gaza, autorităţile egiptene au inspectat convoaiele, care au fost apoi recepţionate de membri ai Semilunii Roşii Palestiniene şi ai ONU, scrie Agerpres. 

Potrivit ministrului Sănătăţii palestinian, 4651 de palestinieni au murit şi alţi 14.245 au fost răniţi în urma atacurilor aeriene lansate de Israel în Fâşia Gaza, după evenimentele din 7 octombrie, când militanţii Hamas au intrat în Israel şi au ucis peste 1400 de persoane. 

212 israelieni sunt încă ţinuţi ostatici de către trupele Hamas, transmite armata israeliană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel