Puţine gospodine ştiu că pot înlocui oul cu alte alimente atunci când fac prăjituri. Vă prezentăm câteva trucuri pe care orice bucătăreasă trebuie să le cunoască.
Înlocuiți oul cu semințe de in
Semințele de in sunt excelente pentru a pierde în greutate. De asemenea, ele îmbunătăţesc tranzitul intestinal. Puţine persoane ştiu că, amestecate cu puţină apă, seminţele de in pot înlocui cu succes albuşul de ou în reţetele culinare.
O linguriţă de seminţe de in se amestecă cu trei linguriţe de apă. Această opţiune este ideală pentru prepararea prăjiturilor.
Înlocuiți oul cu iaurt de soia
O modalitate bună de a înlocui oul și de a da o aromă excelentă prăjiturilor este folosirea iaurtului de soia. În acest caz, fiecare ou echivalează cu ¼ ceașcă de iaurt de soia.
Înlocuiți oul cu banană sau măr
În rețetele în care preparatul nu necesită mai mult de 2 ouă, și mai ales dacă este vorba despre deserturi, puteți adăuga o jumătate de banană zdrobită sau ¼ cană de mere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu