Trei americani, inclusiv un copil, se află printre cei 50 de ostatici care ar urma să fie eliberați de Hamas

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Mai mult de 50 de ostatici ar urma să fie eliberați de gruparea Hamas.

Acordul anunţat între Hamas şi Israel ce prevede eliberarea de ostatici deţinuţi de gruparea Hamas în Fâşia Gaza în schimbul unor prizonieri palestinieni include trei cetăţeni americani, inclusiv un copil de trei ani, a declarat marţi un înalt oficial de la Casa Albă, transmite miercuri AFP, scrie Agerpres.

Oficialul a spus că se aşteaptă la o pauză de câteva zile în luptă şi ca mai mult de 50 de ostatici ar urma să fie eliberaţi de Hamas.

”Va fi acum o pauză de câteva zile, ei (Hamas) vor avea capacitatea de a identifica alţi copii şi femei. Aşa că ne aşteptăm să fie peste 50”, a declarat presei înaltul oficial american.



Acelaşi oficial a adăugat că Washingtonul speră acum la o pauză a ostilităţilor la graniţa de nord a Israelului cu Libanul, unde au loc zilnic ciocniri între armata israeliană şi Hezbollah-ul libanez, care spune că intervine în sprijinul mişcării palestiniene.

Statele Unite şi Qatar lucrează de câteva săptămâni în vederea încheierii unui armistiţiu şi a unui acord de schimb de prizonieri între Israel şi Hamas.

Gruparea Hamas a lansat un atac asupra Israelului, în 7 octombrie, în urma căruia au murit 1.400 de persoane și au fost luate mai mult de 200 de persoane ca ostatici, acest fiind considerat cel mai sângeros episod dintr-o singură zi de la fondarea statului Israel, acum 75 de ani.

Citește și: Netanyahu susţine în faţa guvernului că acordul privind ostaticii este decizia justă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel