Trei bărbați care vindeau droguri elevilor, trimiși în judecată

FOTO: DIICOT
FOTO: DIICOT

Trei bărbați care vindeau droguri elevilor au fost trimiși în judecată. Aceștia se află în arest preventiv pentru trafic intern și internațional de droguri de risc și mare risc, precum și de complicitate la trafic.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a trei inculpați, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor trafic internațional de droguri de risc și mare risc, trafic intern de droguri de risc și mare risc, complicitate la trafic internațional de droguri de risc și mare risc și complicitate la  trafic intern de droguri de risc și mare risc, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT.

Conform acestuia, în perioada martie - mai 2023, unul dintre inculpați a comercializat droguri de risc (canabis și hașiș)   în mod repetat (11 acte materiale), către consumatori din județul Giurgiu, inclusiv minori.

”Astfel, la data de 17.03.2023, a vândut unui minor de 13 ani, cantitatea de un gram de hașiș, din care acesta a confecționat o țigară pe care a consumat-o împreună cu alte trei minore, în parcul Elevilor din municipiul Giurgiu.

Ulterior una dintre minore (elevă) a acuzat stări de rău, fiind transportată la spital unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

La data de 08.05.2023, inculpatul, cu sprijinul celui de al doilea inculpat cercetat  în cauză, a introdus pe teritoriul României droguri de risc și mare risc (989,78 grame rezină de canabis și 19,82 grame cocaină), fiind prinși în flagrant imediat după săvârșirea faptei.

Anterior, la începutul lunii aprilie 2023, dar cu sprijinul celui de al treilea inculpat, a introdus pe teritoriul României cantitatea de 500 grame rezină de canabis”, au transmis procurorii DIICOT.

Citește și: Klaus Iohannis, discurs la deschiderea anului şcolar. Consumul de droguri în şcoli, subiect în CSAT

Drogurile, aduse din Spania, ascunse în colete

În ambele situații, drogurile au fost disimulate în interiorul unor colete, care au fost expediate din Spania și introduse pe teritoriul țării prin intermediul unor societăți de transport.

De asemenea, cel de al doilea inculpat, a comercializat, în mod repetat (6 acte materiale), droguri de risc, către consumatori de pe raza județului Giurgiu.

”Prin rechizitoriu s-a solicitat menținerea măsurii arestului preventiv față de cei trei inculpați,  confiscarea specială a cantităților de droguri ridicate pe parcursul perchezițiilor domiciliare, a mai multor terminale mobile, a sumelor de bani  identificate ca provenind din comercializarea drogurilor, precum și  obligarea inculpaților la plata unor cheltuielile judiciare avansate de stat.

Totodată, s-a dispus disjugerea cauzei cu privire la trei suspecți, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere de droguri de risc, fără drept, în scopul consumului propriu”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Giurgiu.

Citește și: Trei tineri din Mureș, prinși în flagrant delict când ridicau un colet cu canabis venit din Spania. Se află în arest preventiv pentru 30 de zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel