EXCLUSIV  Trei condiţii pentru o viaţă sănătoasă. Prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște: Acesta este aurul / video

Prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște vine cu un sfat pentru românii care vor să aibă un stil de viaţă sănătos.

Publicitate

La finalul emisiunii "Academia de Sănătate", în care s-a vorbit despre diabet dar şi despre alte subiecte de interes din domeniul sănătăţii, prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște a spus ce le transmite el pacienţilor săi. Un sfat scurt dar care, dacă este urmat, vine cu beneficii concrete pentru oameni.

"Vă spun ce le transmit eu pacienţilor. Că mişcarea este aurul, dieta este argintul, iar medicamentul este bronzul. Deci să alegi ceea ce este mai bine. Vrei să câştigi aurul sau te mulţumeşti cu bronz sau chiar fără bronz... Dar eu le urez tuturor să vizeze aurul", a spus prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște, de la Institutul „Nicolae Paulescu” din București, la DC News.

VIDEO: 

Youtube video image

***

Prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște a spus, la emisiunea "Academia de Sănătate", cum unii pacienţi îşi dau seama dacă au diabet, fără a face investigaţii medicale amănunţite.

La 1830, A. Bouchardat, un mare clinician francez, a reuşit să identifice glucoza din sânge, colorimetric şi le dădea chiar unor pacienţi o soluţie pe care o turna în urina care-şi schimba culoarea, şi ştia dacă are zahăr în sânge sau nu.

Îmi aduc aminte de cineva din Târgovişte care mi-a spus un lucru foarte interesant. Zice: eu ştiu dacă am diabet sau nu. Bag degetul în urina mea, pun pe limbă, şi văd dacă e dulce. Într-adevăr, este o metodă prin care unii şi-au descoperit diabetul care nu era cunoscut anterior. În prezent, însă, tehnologia a progresat atât de mult încât au apărut testele. Nu mai vorbesc de pompele de insulină care încearcă să regleze administrarea automată a insulinoterapiei, fără nicio altă intervenţie din afară, decât controalele de bună funcţionare a dispozitivului respectiv.

Progrese tehnologice sunt, dar nici ele nu sunt foarte larg disponibile, pentru că şi costurile lor sunt destul de mari. În unele ţări, în Statele Unite de exemplu, sunt milioane de oameni purtători de pompe de insulină, ei având probabil ca ţară cel mai mare număr de pacienţi diabetici din lume", a povestit, la emisiunea "Academia de Sănătate", prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște, de la Institutul „Nicolae Paulescu” din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel