Trei evenimente determină îmbătrânirea rapidă a corpului, conform Harvard

Fotografie de la Brett Sayles: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/expresie-faciala-iarba-bucurie-placere-1448371/
Fotografie de la Brett Sayles: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/expresie-faciala-iarba-bucurie-placere-1448371/

Există trei evenimente care determină îmbătrânirea rapidă a corpului tău, conform Harvard.

Vârsta biologică este un concept extrem de surprinzător. Tradițional, s-a considerat că îmbătrânirea biologică era inevitabilă din cauza faptului că ne crește vârsta, dar oamenii de știință încep să observe că este, de fapt, ceva mult mai dinamic.

În această direcție, un studiu recent realizat de cercetători de la Universitatea Harvard (Statele Unite), publicat în revista științifică Cell Metabolism și detaliat explicat în publicația instituției de învățământ, the Harvard Gazette, a documentat modul în care stresul provocat de trei evenimente biologice (chirurgia, COVID-19 și sarcina) cresc semnele de îmbătrânire biologică.

Autorii studiului au descoperit indicii că vârsta biologică cresc în situațiile de stres fiziologic sever, dar au constatat și că acest parametru revine la valorile de bază odată ce situația este rezolvată.

De asemenea, ei subliniază faptul că nu toți subiecții își recuperează vârsta biologică la aceeași viteză sau în aceeași măsură. Înțelegerea modului în care și de ce vârsta biologică crește și cum putem îmbunătăți procesele de recuperare devin, așadar, aspecte de mare importanță pentru viitoarele studii.

„Descoperirile noastre pun în discuție conceptul conform căruia vârsta biologică poate crește doar odată cu trecerea anilor", explică Vadim Gladyshev, de la Divizia de Genetică a Spitalului Bingham (Statele Unite) și autor principal al studiului, „și sugerează că ar putea fi posibil să identificăm intervenții care ar putea încetini sau chiar inversa parțial vârsta biologică. Acest lucru înseamnă că găsirea modalităților de a ajuta corpul să se recupereze de la stres ne-ar putea ajuta să creștem longevitatea", notează 20min.es.

VEZI ȘI: Spaniolii au găsit ora perfectă pentru a spăla la mașină. Vor să facă economii după ce facturile au devenit greu de plătit - https://www.dcnews.ro/spaniolii-au-gasit-ora-perfecta-pentru-a-spala-la-masina-vor-sa-faca-economii-dupa-ce-facturile-au-devenit-greu-de-platit_914947.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel