Trei foști directori ai Centrului de Calificare Feroviară şi alţi angajaţi ai instituţiei, trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Photos / Alexandru Busca

Marcel Oţoiu şi Claudiu Florin Puţanu, fost director general, respectiv fost director general adjunct al Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară (CENAFER), au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, joi, Agerpres, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor persoane, respectiv:

*Marcel Oţoiu şi Claudiu Florin Puţanu, la data faptelor director general respectiv director general adjunct al CENAFER, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

*Vasile Dinu, la data faptelor director al Direcţiei Logistice din cadrul CENAFER, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

*Radu Vasile Lehovida, la data faptelor expert 1A în cadrul CENAFER, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi fals intelectual, în formă continuată.

*Administrator al SC Naca Project SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

*SC Naca Project SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

*Administrator al unei societăţi comerciale, pentru de favorizarea făptuitorului.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 2016 - 2019, Marcel Oţoiu, Claudiu Florin Puţanu şi Vasile Dinu, în calităţile menţionate, beneficiind de ajutorul lui Radu Vasile Lehovida, cu încălcarea prevederilor legislaţiei primare, ar fi încheiat cu SC Naca Project SRL trei contracte care ar fi avut ca obiect achiziţia unor servicii de reparare şi întreţinere sisteme de pază electronică, pentru 10 sisteme instalate la imobile ale CENAFER.

Serviciile respective ar fi fost achiziţionate de instituţia publică în condiţiile în care societatea respectivă nu ar fi deţinut o licenţă specială, eliberată de IGPR, pentru efectuarea acelor activităţi, iar în perioada încheierii primelor două contracte firma nu ar fi avut niciun salariat, menţionează anchetatorii.

'În contextul menţionat, inculpatul Radu Vasile Lehovida, fiind desemnat membru al comisiei de recepţie, ar fi întocmit şi semnat 26 procese-verbale de recepţie prin care ar fi atestat în fals faptul că serviciile ce au făcut obiectul celor trei contracte ar fi fost prestate.

Cu toate acestea, CENAFER a achitat integral către SC Naca Project SRL contravaloarea totală (273.031 lei) a serviciilor contractate, deşi în realitate acestea nu ar fi fost prestate', arată procurorii.

CENAFER s-a constituit parte civilă în procesul penal, informează DNA. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel