Toată lumea ştie cât de sănătos este peştele. Puţine gospodine ştiu să-l gătească aşa cum trebuie. Vă prezentăm cele mai grave greşeli pe care le fac majoritatea bucătăreselor.
Îl puneţi în tigaie așa cum l-aţi cumpărat
Multe gospodine pun peştele în tigaie aşa cum l-au cumpărat, fără să-l cureţe sau să-l felieze corespunzător. Dacă este un pește mic, cum ar fi hamsia, îl putem prăji întreg dar mai întâi trebuie să-l curățăm. Dacă este un peşte mare, trebuie să-l feliem cu un cuţit adecvat.
Nu-l uscați înainte de a-l găti
Înainte de a-l pune în tigaie, peştete trebuie uscat foarte bine. În acest fel, peştele va fi gătit mai bine.
Puneţi sare înainte de a-l găti
Peştele îşi va pierde gustul dacă îl săraţi înainte să-l puneţi în tigaie. Acesta nu va mai fi la fel de suculent. Astfel că, marii bucătari recomandă să adăugaţi sare peştelui numai după ce l-aţi gătit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News