Trei greșeli pe care aproape toată lumea le face la duș. Cum îți pot afecta sănătatea

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Racool_studio
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Racool_studio

A avea o bună igienă personală implică mai multe acțiuni care contribuie la îngrijirea corpului nostru, previn bolile și favorizează relațiile interpersonale.

Una dintre principalele practici care ar trebui să fie prezente în rutina noastră pentru a avea o igienă personală corectă este aceea de a face o baie în fiecare zi. Pare ceva evident, dar adevărul este că, la nivel mondial, 3 din 5 persoane nu au acces la un loc adecvat pentru a-și spăla corpul cu măsuri optime de igienă. 

De ce este importantă igiena personală

Lipsa igienei personale poate avea consecințe grave asupra sănătății și poate răspândi boli infecțioase. Igiena personală ne face să ne simțim mai bine cu noi înșine și cu ceilalți, duce la creșterea stimei de sine și facilitează relațiile sociale.

Introducerea unor obiceiuri bune legate de igiena personală de la vârste foarte fragede este esențială. Printre aceste acțiuni se numără: spălatul pe mâini, periajul dinților, baia, îngrijirea unghiilor etc.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), pentru a promova igiena sunt necesare anumite schimbări sociale și structurale care pot fi realizate prin educație.

2. Sursa foto... (dus_00320100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @bashkirovaphoto

Greșelile pe care aproape toată lumea le face la duș

Un medic dermatolog, cu peste un milion de urmăritori pe TikTok, a făcut viral un videoclip în care explică cele trei greșeli obișnuite pe care o mare parte din populație le face atunci când face duș și care pot avea consecințe grave pentru sănătatea pielii.

Nu cureți dușul: Dușul sau cada este locul unde ne spălăm, de aceea, este extrem de important să acordăm atenție curățeniei acestuia și să folosim produse adecvate. Potrivit medicului dermatolog, capul dușului este un focar de bacterii și a germeni care trebuie curățat și dezinfectat frecvent și cu atenție. Dacă îl desfacem, vom fi surprinși de cantitatea de murdărie care se poate acumula în acesta, pe care, paradoxal, îl folosim pentru a ne igieniza. Ideal este să-l curățăm o dată pe lună și să-l lăsăm înmuiat timp de câteva ore, folosind oțet. În cazul în care este foarte deteriorat, va trebui să-l schimbăm.

Folosirea bureților: Bureții care au fost folosiți în duș pot fi dăunători pentru îngrijirea pielii, deoarece pot acumula bacterii și ciuperci. Ideal este să ne spălăm cu propriile noastre mâini sau să folosim săpun solid, de preferat compus din cele mai naturale ingrediente.

Nu acorzi atenție tuturor părților corpului: În majoritatea cazurilor, avem automatizată acțiunea de a ne duce la duș și nu ne oprim să observăm ce facem. Prin urmare, este obișnuit să uităm anumite părți ale corpului nostru care necesită, de asemenea, curățare, cum ar fi tălpile picioarelor, coatele sau buricul, ceea ce poate duce la proliferarea bacteriilor, de aceea este fundamental să nu neglijăm aceste zone ale corpului, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel