Foarte multe gospodine fac trei greşeli mari în momentul în care gătesc o bucată de carne.
O greşeală frecventă pe care majoritatea gospodinelor o fac este că gătesc bucata de carne imediat după ce o scot din frigider. Din acest motiv, carnea nu va mai fi la fel de suculentă.
Cel mai bine este să lăsaţi camera la temperatura camerei timp de 20-30 de minute înainte să o pregătiţi.
O altă greşeală este că nu scurgeţi carnea de apă în momentul în care o puneţi în tigaie. Încercați să uscați carnea cu prosoape de hârtie. În acest fel, friptura va fi mult mai gustoasă.
Încercaţi să evitaţi să gătiţi carnea la foc foarte mare. Riscaţi să se ardă la exterior, iar la interior să fie crudă. Cel mai bine este să încălziți tigaia sau grătarul înainte. Carnea trebuie gătită la foc mediu.
Citeşte şi Aşa faci cei mai buni biscuiţi cu miere. Reţetă simplă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu