Nutriționista Boticaria García a împărtășit cu toți urmăritorii săi de pe rețelele sociale trei alimente care pot fi consumate între mese la birou, fără a lua în considerare fructele.
Boticaria García propune trei alimente sănătoase pe care le poți lua la birou pentru a le consuma în pauze. În țara noastră, fructele sunt printre cele mai frecvente opțiuni pentru a potoli puțin foamea care poate apărea pe parcursul zilei. Acestea sunt o alegere gustoasă, sănătoasă și oferă o gamă variată din care putem alege ce ne place cel mai mult: căpșuni, mere, portocale, mandarine etc.
Cu toate acestea, și deși credem că aceasta este cea mai sănătoasă opțiune, nutriționista a dezvăluit alte trei alimente care sunt o gustare perfectă.
Primul dintre acestea sunt rondelele de orez integral. „Atenție, nu toate sunt la fel”, explică Boticaria García. Ea subliniază că va trebui să le alegem pe acelea care „au 99% cereale integrale și care nu sunt bogate în sare”. Acest tip de alimente, așa cum explică Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU), este „rezultatul extrudării unei mase pe bază de cereale”.
Deși există diferite opțiuni pe piață, OCU afirmă că cele simple, adică cele care sunt fabricate doar din cereale, ulei și sare, sunt cele care vor avea un Nutriscore A. Totuși, acest lucru este valabil atât timp cât producătorul „nu a fost prea generos cu sarea”. Această entitate mai subliniază că „cu cât lista ingredientelor este mai lungă, cu atât Nutriscore-ul este mai slab”. De exemplu, aceasta este situația în cazul celor cu ciocolată sau a celor aromatizate.
Un alt aliment perfect pentru birou sunt nucile și semințele nesărate. „Pentru a nu te plictisi, ai pachete variate”, spune Boticaria García. Mayo Clinic explică faptul că diferite studii au demonstrat că „un consum frecvent de nuci și semințe reduce nivelurile de inflamație asociate cu bolile de inimă și diabetul”.
În plus, o dietă sănătoasă regulată în care sunt incluse nucile și semințele poate avea beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge, al hipertensiunii arteriale, al nivelurilor de colesterol nesănătos etc.
Și în final, Boticaria García afirmă că al treilea aliment ideal de luat la muncă este kefirul. Acest produs, conform nutriționistei, este „una dintre cele mai bune modalități de a avea grijă de microbiota ta”. Există o mare varietate pe piață: din lapte, din apă, din nucă de cocos...
Kefirul este bogat în minerale, cum ar fi fosforul, magneziul sau calciul, dar oferă și vitaminele A, B și D, precum și aminoacizi esențiali pentru organism. Este un aliment pe care îl pot consuma persoanele intolerante la lactoză, deoarece fermentația reduce nivelul de lactoză și, pe de altă parte, concentrează nivelurile enzimei β-galactozidază.
Ajută la tranzitul intestinal, facilitează digestia, regenerează flora intestinală și previne constipația, regenerând de asemenea mucoasa stomacului, potrivit 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News