Trei idei de mic dejun de post. Sunt perfecte pentru a începe ziua cu energie!

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Am venit cu trei idei gustări pentru diminețile din perioada Postului Crăciunului.

Postul Crăciunului 2024 este unul dintre cele două mari posturi din acest an, alături de postul Paștelui. Fiind vorba despre 40 zile de post uneori poți rămâne fără idei atunci când te gândești ce să mai gătești pentru familia ta. De această dată am venit cu trei idei de mic dejun de post.

Budincă de chia cu lapte vegetal și fructe

Ingrediente (pentru 2 porții):

- 4 linguri semințe de chia

- 250 ml lapte vegetal (migdale, ovăz, soia sau cocos)

- 1 linguriță miere sau sirop de agave (opțional)

- 1 banană, feliată

- 50 g fructe de pădure (proaspete sau congelate)

- 1 lingură fulgi de migdale sau nuci mărunțite (opțional)

Mod de preparare

Într-un bol, amestecă semințele de chia cu laptele vegetal și, dacă dorești, adaugă mierea sau siropul de agave. Lasă amestecul să stea 10 minute, amestecând din când în când, apoi acoperă bolul și pune-l la frigider timp de 2-3 ore sau peste noapte.

Împarte budinca de chia în două boluri sau pahare. Decorează cu felii de banană, fructe de pădure și presară fulgi de migdale sau nuci deasupra.

Toast cu avocado și roșii cherry

Ingrediente (pentru 2 porții):

- 4 felii de pâine integrală (de post)

- 1 avocado copt, pasa

- 6-8 roșii cherry, tăiate în jumătăți

- 1 linguriță suc de lămâie

- sare și piper, după gust

- 1 linguriță semințe de cânepă sau floarea-soarelui (opțional)

Mod de preparare

Pregătirea toppingului:

Pasează avocado într-un bol cu o furculiță. Adaugă sucul de lămâie, sare și piper, amestecând bine. Prăjește feliile de pâine în prăjitor sau pe o tigaie uscată, până devin ușor crocante.

Întinde avocado pe fiecare felie de pâine. Adaugă deasupra jumătăți de roșii cherry și presară semințele, dacă le folosești. Servește imediat.

Smoothie bowl cu fulgi de ovăz și unt de arahide

Ingrediente (pentru 1 porție):

- 1 banană congelată, tăiată bucăți

- 150 ml lapte vegetal (cocos, ovăz, migdale etc.)

- 1 lingură unt de arahide (natural, fără zahăr)

- 1 lingură fulgi de ovăz

- 1 linguriță semințe de in (opțional)

- 50 g fructe proaspete (kiwi, căpșuni sau mango)

- 1 lingură granola de post (pentru decor)

Mod de preparare

Pune în blender banana congelată, laptele vegetal, untul de arahide, fulgii de ovăz și semințele de in. Mixează până obții o consistență cremoasă.

Toarnă smoothie-ul într-un bol. Decorează cu fructe proaspete tăiate, granola și, dacă dorești, presară puțin unt de arahide suplimentar deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel