Este greu de imaginat o dimineață perfectă fără o ceașcă de cafea aromată. Licoarea ne ajută să ne pregătim pentru o zi nouă.
Cu toate acestea, starea de spirit depinde, în mare măsură, de calitățile gustative ale băuturii. De obicei, adăugăm un minim de componente în cafea. Practic, toată lumea se limitează la lapte, zahăr și scorțișoară.
Ne putem distra însă și cu alte ingrediente, pe care le putem adăuga în cafeaua de dimineață. Prin urmare, ar trebui să învățăm cum să facem o cafea incredibil de gustoasă acasă. Pentru a face acest lucru, merită să știm ce ingrediente neobișnuite pot transforma băutura.
Sare. Acest ingredient pare nepotrivit, dar este greșit. Sarea este un produs excelent care va îmbunătăți gustul băuturii. Dacă dorim să eliminăm gustul amar, atunci un praf mic de sare va face față perfect sarcinii.
Supă cremă de vinete și parmezan. Rețeta zilei
Unt. Gurmanzii știu că untul obișnuit transformă cafeaua într-o băutură divină. Datorită untului, gustul băuturii devine mai sofisticat, mai luminos și mai bogat. Merită să adăugăm o bucată mică de unt, dar trebuie să știm că numărul de calorii al băuturii va crește.
Sirop de arțar. Mulți știu că toate siropurile sunt cu siguranță dăunătoare și periculoase. Cu toate acestea, siropul de arțar este o excepție. Produsul are o compoziție naturală cu o listă semnificativă de proprietăți utile.
Chipsuri de varză Kale: delicioase, crocante și sănătoase. Copiii le vor adora
Dar acesta nu este principalul avantaj al produsului. Cert este că siropul de arțar are un gust unic, așa că orice gurmand ar trebui să încerce să-l adauge în cafea. Apropo, dacă adăugăm sirop de arțar în cafea, nu vom mai folosi zahăr.
Vezi si:
Când respectăm o dietă, eliminăm sau reducem drastic carbohidrații. Odată ce ajungem la greutatea ideală, ne puteam răsfăța cu niște bunătăți, atâta timp cât alegem dulciuri cu un conținut scăzut de grăsimi și fără ingrediente nocive.
Iată rețeta unei tarte ușor și rapid de făcut acasă. Este un desert fără făină de grâu și, prin urmare, potrivit și pentru cei care au intoleranță la gluten.
Lasagna cu dovleac, fără carne și fără sos bechamel. O porție are doar 280 de calorii
Nu este o prăjitură obișnuită cu iaurt, mere sau ciocolată, ci un desert gustos și slab în grăsimi, care este gata în 15 minute. Pentru a evita folosirea făinii de grâu, vom folosi făină de castane și câteva grame de amidon de cartofi.
Mai exact, va trebui să procuram următoarele ingrediente:
250 grame de ricotta sau iaurt;
200 grame de făină de castane;
50 grame de amidon de cartofi;
70 ml lapte;
2 ouă;
150 grame zahăr granulat;
1 plic praf de copt.
Amestecăm ricotta cu zahărul. Trebuie să amestecăm bine ca zahărul să se mai încorporeze bine. Se adaugă apoi ouăle și laptele la temperatura camerei. Când ingredientele sunt bine omogenizate, putem adăuga făina de castane și amidonul.
În acest caz vom folosi mixerul electric până când amestecul este omogen și, la final, vom adăuga praful de copt.
Turnăm aluatul într-o tavă unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt, nivelam suprafața și presărăm zahăr brun.
Tarta se coace într-un cuptor, la 170 de grade, timp de 50 de minute. Verificăm gătirea cu o scobitoare. Când tarta s-a copt o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească. Apoi o putem servi pe masă, alături de o ceașcă de cafea. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu