Trei militari americani uciși și 25 de răniți într-un atac cu drone în Iordania

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Trei militari americani au fost ucişi şi mai mulţi alţii răniţi într-un atac cu dronă asupra trupelor SUA staţionate în nord-estul Iordaniei în apropierea frontierei cu Siria.

Persoanele ucise în atac dormeau în corturi într-un loc numit Turnul 22 din nord-estul Iordaniei, în apropiere de granița cu Siria.

Președintele american Joe Biden a declarat că atacul a fost comis de "grupuri militante radicale susținute de Iran" în Siria și Irak.

"Deși încă strângem datele acestui atac, știm că a fost comis de grupuri militante radicale susținute de Iran care operează în Siria și Irak. Jill și cu mine ne alăturăm familiilor și prietenilor celor căzuți la datorie - și americanilor din întreaga țară - pentru a deplânge pierderea acestor războinici în acest atac josnic și complet nedrept", a declarat Biden într-un comunicat.

Este pentru prima dată când trupe americane sunt ucise în regiune de la începutul războiului din Gaza, Biden adăugând că atacul a avut loc sâmbătă seara.

"Vom continua angajamentul lor de a lupta împotriva terorismului", a continuat Joe Biden.

"Și nu vă îndoiți - îi vom trage la răspundere pe toți cei responsabili la momentul și în modul pe care îl vom alege noi."

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al guvernului iordanian a declarat că atacul nu a avut loc pe teritoriul lor și a insistat că a avut loc în Siria.

Identitatea militarilor uciși nu va fi dezvăluită timp de 24 de ore, până când rudele lor apropiate vor fi informate, spun oficialii americani

Statele Unite folosesc de mult timp Iordania - care se învecinează cu Irakul, Israelul, teritoriul palestinian Cisiordania, Arabia Saudită și Siria - ca punct de bază, aproximativ 3.000 de soldați fiind staționați în mod obișnuit acolo.

De când a început războiul din Gaza, trupele americane din Irak și Siria s-au confruntat cu atacuri cu drone și rachete asupra bazelor lor, dar aceasta a fost prima dată când au fost atacate în Iordania.

Identitatea militarilor uciși nu va fi dezvăluită timp de 24 de ore, până când rudele lor apropiate vor fi informate, spun oficialii americani.

Un oficial american a declarat că 34 de membri ai personalului sunt evaluați pentru "posibile leziuni cerebrale traumatice" în urma atacului.

Pentagonul nu a dat încă detalii cu privire la tipurile de leziuni suferite, dar traumatismele cerebrale sunt un eveniment comun după o explozie de mari dimensiuni.

Atacul reprezintă o escaladare majoră în Orientul Mijlociu, unde războiul a izbucnit după ce gruparea islamistă palestiniană Hamas a atacat Israelul la 7 octombrie, ucigând 1.200 de persoane și luând zeci de persoane ca ostatici în Gaza.

Asaltul ulterior al Israelului asupra Gazei a ucis peste 26.000 de palestinieni, potrivit ministerului local al sănătății.

În timp ce SUA a susținut că nu se află în război în regiune, a efectuat - împreună cu Marea Britanie - lovituri împotriva unor ținte ale grupărilor Houthi din Yemen, care au atacat nave comerciale în Marea Roșie, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel