Trei mituri despre vaccin pe care le auzim printre femei, demontate de medicul Vasi Rădulescu

Foto Pexels
Foto Pexels

Medicul Vasi Rădulescu a demontat trei mituri despre vaccin pe care le auzim des printre femei.

Vaccinul COVID-19 provoacă infertilitate a fost primul mit demontat.

„Cel mai răspândit de până acum, hai să vedem cum stă treaba. Potrivit epidemiologului și expertului în sănătate publică de la Parenting Pod, dr. Elizabeth Beatriz, această afirmație provine dintr-o scrisoare care împărtășea informații incorecte despre ceea ce se afla în vaccinuri la început. Efectiv o poveste similară cu aceea conform căreia vaccinurile provoacă autism. Chiar dacă informația este falsă, s-a răspândit ca un incendiu, a spus Beatriz. Ea a explicat, de asemenea, că mai multe femeile implicate în studiile despre vaccin au rămas însărcinate la scurt timp după vaccinare – ceea ce înseamnă că nu au avut nicio problemă de infertilitate de la vaccin. „Este deosebit de important pentru femeile însărcinate sau care se doresc să rămână însărcinate să primească vaccinul”, a adăugat Beatriz, „pentru că, dacă ar lua COVID, riscul consecințelor grave este mai mare dacă ești gravidă”, a notat Vasi Rădulescu.

Mit 2: Dacă faci vaccinul în timp ce ești gravidă, poți avea un avort spontan

„Acest mit a apărut din informații similare mitului infertilității și este la fel de greșit. „Multe femei au primit vaccinul în timp ce erau însărcinate și au reușit să ducă la bun sfârșit sarcini cu copii frumoși și sănătoși”, a spus Beatriz. „Aceasta include femeile care au fost în studiul clinic (care au rămas însărcinate după vaccinare) și femeile care au fost vaccinate în timpul sarcinii, deoarece vaccinul a devenit disponibil pe scară mai largă.”

Mit 3: Dacă alăptezi bebelușul după ce ai fost vaccinată, el ar putea muri

Acest lucru este absolut fals. „Nu există nicio cercetare care să susțină această afirmație și, pe baza funcționării vaccinurilor, nu există niciun motiv să credem că vaccinul ar putea dăuna mamei sau bebelușului”, a spus Beatriz. De fapt, există unele cercetări care arată că femeile care se vaccinează în timpul alăptării pot proteja copiii care alăptează de COVID prin împărțirea anticorpilor prin laptele lor matern”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe drvasiradulescu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel