O maşină a luat foc pe Autostrada A1, între Bucureşti şi Piteşti, miercuri.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe A1 București -Pitești, km36, loc. Bolintin Vale, jud. Giurgiu un autoturism a luat foc în mers, șoferul reușind să iasă, fără a fi vătămat. Circulația rutieră este oprită pe sensul spre Pitești.
Nu este, însă, un caz singular. În ultima vreme, din ce în ce mai multe maşini iau foc în mers. Iată, aşadar, câteva motive frecvente pentru care se ajunge la astfel de incidente.
Aceasta este cea mai frecventă cauză a incendiilor în care sunt implicate maşini. Tocmai de aceea, trebuie să vă îngrijiţi ca maşina să fie întreţinută corespunzător, dar şi să fie ţinută departe de temperaturile ridicate. De asemenea, dacă în staţionare simţiţi miros de carburant în jurul maşinii, trebuie să mergeţi cât mai repede la un service auto.
Nu e musai să aveţi o maşină electrică sau hibridă pentru a avea probleme cu sistemul electric. Ciclurile de încărcare ale bateriilor standard pot duce la gaze explozive în compartimentul motor, iar curentul furnizat de baterie poate produce scântei care, ulterior, pot duce la incendiu.
Iar sistemul electric nu este doar sub capotă, ci în întreaga maşină. Probleme dese apar, spre exemplu, şi la sistemele de încălzire în scaune. Un simplu cablu neizolat poate crea haos, scrie autoblog.md.
E perfect adevărat că şansele ca motorul unei maşini să se supraîncălzească într-atât încât să producă singur flăcări sunt extrem de mici. Dar supraîncălzirea motorului poate duce la creşterea până la temperaturi periculoase a lichidelor interne, cum ar fi uleiul. Dacă acestea picură apoi pe alte zone fierbinţi, se pot produce scântei şi flăcări.
În general, însă, un motor care se supraîncălzește necesită o atenție mecanică. Există adesea o garnitură de etanșare, radiatorul nu funcționează corespunzător sau orice alte lucruri. Dacă propulsorul mașinii dvs se supraîncălzește constant – nu este un simptom pe care să-l ignorați!
"Şi eu sunt un fan al tehnologiei, dar trebuie să înţelegem că atunci când va pune mâna 'cocalarul' român pe o maşină autonomă, sigur va modifica el ceva pe acolo şi de aceea în legea din România va fi pentru maşina autonomă o lege specială. În maşina autonomă trebuie să fie obligatoriu un om şi un câine. Câinele va fi dresat să muşte omul dacă pune mâna pe ceva, pentru că sigur va strica ceva. Sper să ajungem la maşina autonomă, sper să fie aşa, doar că până atunci avem mari probleme de educaţie", a declarat Titi Aur la Conferinţa internaţională "Comportamentul uman în siguranţa rutieră 2022", organizată de Subcomisia pentru siguranţă rutieră din cadrul Comisiei pentru transporturi şi infrastructură, eveniment organizat sub egida Camerei Deputaţilor.
El a adăugat că educaţia este cea mai rapidă cale de a reduce numărul de accidente în România, conform Agerpres.
"Mi-am propus să vorbesc despre educaţie. Educaţia care cred eu că este în momentul de faţă principala, poate singura, (...) cale rapidă şi relativ ieftină ca să reducem numărul de accidente. De ce relativ ieftin şi de ce rapidă? Pentru că se pot face nişte paşi mai repede decât să construim acele autostrăzi sau până vom face drumurile perfecte sau până va veni maşina autonomă", a spus Titi Aur.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News