Trei motive pentru care dormitul pe partea stângă este benefic pentru corp

Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels

Iată de ce dormitul pe partea stângă este benefic pentru organism. 

Să dormi pe partea stângă a corpului poate avea unele beneficii pentru sănătate, dar nu există o regulă strictă care să spună că este mai bine decât să dormi pe partea dreaptă sau pe spate. În general, alegerea poziției de somn depinde de confortul personal și de eventualele nevoi medicale sau de sănătate.

L-am întrebat, totuşi, pe ChatGPT, care sunt beneficiile dormitului pe partea stângă. Iată ce a răspuns. 

"Există câteva motive pentru care dormitul pe partea stângă ar putea fi recomandat:

1. Circulație sanguină: Dormitul pe partea stângă poate ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui către inimă și creier. Această poziție poate permite ca sângele să curgă mai ușor către inimă, în timp ce greutatea corpului nu presează asupra venei cave inferioare, ceea ce poate duce la o circulație mai bună a sângelui.

2. Digestie: Dormitul pe partea stângă poate facilita procesul de digestie. Stomacul și pancreasul se găsesc în partea stângă a corpului, iar această poziție poate ajuta la menținerea acidului gastric și a enzimelor digestive într-un loc mai favorabil pentru fluxul lor în intestinul subțire.

3. Inimă: Dormitul pe partea stângă poate reduce presiunea asupra inimii, ceea ce poate fi util pentru persoanele cu afecțiuni cardiace. În plus, această poziție poate îmbunătăți fluxul de sânge către inimă, ceea ce poate contribui la sănătatea cardiovasculară", transmite inteligenţa artificială.

Există, însă, şi beneficii ale dormitului pe partea dreaptă. 

"Menținerea acidului gastric: Dormitul pe partea dreaptă poate ajuta la menținerea acidului gastric în stomac și poate preveni refluxul acid către esofag. Acest lucru poate fi util pentru persoanele care au probleme cu aciditatea gastrică sau cu refluxul gastroesofagian.

Respirație mai ușoară: Pentru unele persoane, dormitul pe partea dreaptă poate facilita respirația și poate ajuta la reducerea simptomelor de apnee în somn sau de congestie nazală.

Confort personal: Pentru unele persoane, dormitul pe partea dreaptă poate fi mai confortabil din punct de vedere al poziției corpului sau al relaxării musculare", mai spune ChatGPT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel