Domeniul schiabil din Sinaia beneficiază de noi instalații în sezonul de iarnă 2022-2023.
Trei noi pârtii şi o nouă instalaţie de teleschi vor funcţiona în acest sezon pe domeniul schiabil Sinaia, în zona golului alpin, scrie Agerpres.
Potrivit unui comunicat transmis vineri de Primăria Sinaia, o nouă instalaţie este în curs de autorizare pentru funcţionarea cu public în zona golului alpin, la 2000 de metri. Este vorba de un teleschi Doppelmayr nou, investiţie realizată din fonduri proprii.
Instalaţia are o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră şi o lungime a liniei de 630 de metri.
"Remarcabil la această instalaţie este faptul că deschide o nouă zonă pentru schiul alpin în nordul domeniului schiabil actual, cu pârtii spectaculoase pentru pasionaţii sporturilor de iarnă. Teleschiul Călugărul deserveşte trei pârtii cu o lungime medie, dar şi două pârtii lungi, din vârful Muntelui Furnica. Lăptici 3 şi Genune, cu câte 2 kilometri fiecare, vor deveni în scurt timp senzaţia golului alpin. Cu tot cu amenajările noi făcute în Valea Soarelui, Sinaia a câştigat anul acesta peste 8 kilometri de pârtii, ceea ce ne duce la un total de aproape 30 de kilometri de pârtii şi trasee omologate. Şi nu, nu ne oprim aici", a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, citat în comunicat.
Teleschiul Călugărul va fi deschis publicului după Crăciun.
Instalaţia Teleschi Soarelui, care deserveşte pârtiile Soarelui 1, 2 şi 3, a fost deschisă la Cota 2000 la sfârşitul anului trecut. În vară a demarat şi construcţia Telescaun Dorului care va fi gata sezonul viitor.
Domeniul schiabil, cu toate pârtiile şi cu instalaţiile noi, sisteme de înzăpezire şi utilaje de bătut zăpada, este administrat de Transport Urban Sinaia, societate comercială ce are ca acţionar unic administraţia locală.
Alerta meteo de Cod Portocaliu este valabilă de la ora 08.10 până la ora 12:00. Vor fi intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge și depăși 100 - 110 km/h, ninsoare puternic viscolită, care determină reducerea vizibilităţii sub 50 de metri în județul Cluj, în zona de munte de peste cota 1800 metri.
Totodată, ANM a emis și prognoza meteo pe lună, pentru intervalul 27 decembrie 2021 - 24 ianuarie 2022.
În primele două săptămâni, 27 decembrie 2021 - 10 ianuarie 2022, temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, însă precipitațiile vor fi abundente, adică va ploua în special sau, cel mult, va fi lapoviță. Din 10 ianuarie 2022, se răcește, temperaturile devenind specifice celei de-a doua luni a iernii, iar precipitațiile se opresc. Această ultimă tendință va fi specifică și ultimei săptămâni prognozate, 17 - 24 ianuarie 2022.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News