Trei nume de premieri după plecarea lui Ciucă. Chirieac: Probabil că domnia sa are cele mai mari șanse

foto: Inquam, Octav Ganea
foto: Inquam, Octav Ganea

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost prezent în studioul Antena3 CNN, unde a vorbit despre cine va deveni prim-ministru interimar. 

În noul Guvern, prim-ministru interimar ar putea fi Cătălin Predoiu, Lucian Bode sau Sebastian Burduja. Bogdan Chirieac a spus că cel mai avantajat este Cătălin Predoiu. 

„Toate trei sunt valabile cu mențiunea că domnul Cătălin Predoiu a mai fost prim-ministru interimar, cred că după demisia lui Emil Boc, deci a mai fost o zi prim-ministru interimar. Acesta ar fi în avantaj, e și ministru al Justiției. Probabil că domnia sa are cele mai mari șanse la acest moment.”, a spus Bogdan Chirieac.

Acesta a fost întrebat dacă nu ar fi mai ușor ca Lucian Bode să fie numit prim-ministru interimar.

„Cred ca in momentul acesta domnul Bode are foarte multa treabă cu partidul. Protocolul dintre cele două partide a murit, altfel nu aveam nicio dezbatere. Se schimbau Transporturile, Justiția, Fondurile Europene și Finanțele și mergea mai departe. Dura tranziția asta cinci minute, conform protocolului. Protocolul nu mai e valabil.

S-a încercat să se ia Dezvoltarea de la UDMR ca să o dea PNL-ului, ca PNL-ul să cedeze Transporturile. Iese UDMR, începe negocierea dură pe cele trei ministere care sunt, două, că practic la Sport nu se înghesuie nimeni și oricum îl fac agenție. Sportul însemna enorm pentru România: olimpiade, campionate mondiale, campionate europene. Văd că e Cenușăreasa Cenușăreselor.

Mediul și Dezvoltarea au bani și au și bani europeni mulți, mai ales Mediul, mai ales că în continuare sunt toate sancțiunile de la Uniunea Europeană.”, a spus Bogdan Chirieac la Antena3 CNN.  

 

VEZI ȘI: Kelemen Hunor: Nu plecăm de la guvernare, dar putem fi împinși 

Kelemen Hunor a făcut declarații cu privire la rotativa guvernamentală. 

„Am vorbit despre deciziile noastre, despre poziția noastră. În momentul în care ieri am primit această ofertă publică, cunoșteau amândoi care este poziția noastră. Nu vreau să speculez de ce în aceste condiții am primit acea ofertă. Sunt convins că este în interesul lor, este în interesul nostru, este în interesul țării, până la urmă, să continuăm guvernarea împreună, dar nu în orice condiții.

Asta am prezentat și colegilor noștri acum. Sigur, după demisionarea premierului Nicolae Ciucă, Guvernul este demis și începe procedura parlamentară și constituțională pentru desemnarea unui nou prim-ministru. În momentul în care va fi desemnat domnul Ciolacu în această funcție de prim-ministru, va fi responsabilitatea dânsului să formeze un guvern.

Așteptăm să ne spună ce dorește, ce structură, ce coaliție dorește, și bineînțeles nu ne ridicăm de la masă, dar eu nu neg că putem să fim împinși pe scări, ca să mă exprim mai puțin academic. Dar nu plecăm. Nu de aceea am intrat în 2020-2021 în coaliție, să plecăm înaintea terminării mandatului", a spus Kelemen Hunor. ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel