Trei proiectile explozive, descoperite într-o fostă stație de sortare din Giurgiu

FOTO cu rol ilustrativ: Pixabay
FOTO cu rol ilustrativ: Pixabay

Cele trei obiecte au fost descoperite de polițiști, care se aflau în timpul unei ”misiuni specifice”. 

Citește și:

Trei proiectile explozive găsite în incinta unei foste stații de sortare din localitatea Falaștoaca (Giurgiu) au fost ridicate de către specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit sursei menționate, cele trei proiectile ”au fost descoperite de către polițiști pe timpul efectuării unor misiuni specifice”, aceștia fiind cei care au solicitat ajutorul specialiștilor ISU.

”La fața locului s-au deplasat pirotehnicienii care au constatat faptul că era vorba despre trei proiectile explozive, de calibrul 150 mm. Obiectele au fost ridicate și transportate în siguranță, urmând să fie distruse.

Reamintim faptul că, de la început anului, au mai fost găsite cinci proiectile explozive, de calibrul 57, 75 și 100 mm, un proiectil exploziv trasor de calibrul 37 mm, un proiectil perforant de calibrul 88 mm și o grenadă de mână defensivă, în municipiul Giurgiu și în localitățile Hulubești, Vedea, Mihăilești, Băneasa, Vlad țepeș, Bolintin Vale și Bucșani.

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare”, au transmis reprezentanții ISU Giurgiu.

Informare preventivă a ISU

De asemenea, pompierii ISU au făcut o informare importantă pentru populație, în vederea prevenirii accidentelor care au putea ava loc în cazul în care mai sunt descoperite proiectile explozive.

”În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniție neexplodată”, au mai transmis cei de la ISU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel