Trei "reparaţii" pe care le poţi face singur la maşină

Fotografie creată de Kevin Bidwell, de la Pexels
Fotografie creată de Kevin Bidwell, de la Pexels

Maşinile noi au evoluat foarte mult, iar reparaţiile nu mai sunt la fel de simple ca pe vremea părinţilor noştri şi a Daciilor. Cu toate astea, mai sunt câteva reparaţii minore pe care le poţi face singur. 

1. Înlocuirea bateriei 

Opriţi motorul, trageţi frâna de mâna, opriţi toţi consumatorii şi ridicaţi capota. Scoateţi capacul carcasei şi protecţia laterală. Slăbiţi cele două suruburi care prind bornele bateriei şi deconectaţi cablurile. Scoateţi afară bateria veche. Aşezati bateria nouă în aşa fel încât tăbliţa de fixare din partea de jos să stea peste buza acumulatorului. Puneţi cablurile la borne şi strângeţi şuruburile. După ce porniţi motorul, luaţi un voltmetru şi asiguraţi-vă că tensiunea se încadrează între 13,8 -14,4 volţi, scrie servicetutorials.com.

2. Înlocuirea unei bujii 

Atunci când schimbi bujiile, trebuie să ții cont de capacitățile lor termice, astfel încât să nu afecteze buna funcționare a motorului și nici performanțele acestuia. Bujiile la mâna a doua reprezintă o opțiune pe care destul de multe persoane o iau în calcul, însă trebuie menționat faptul că aceste piese nu mai fac aprinderea bine și, din această cauză, consumul de combustibil poate crește. Întrucât costul nu este foarte mare, se recomandă folosirea de bujii noi, scrie autovit.ro

3. Înlocuirea filtrului de aer 

De obicei, filtrul este așezat într-o carcasă de plastic (de formă pătrată sau dreptunghiulară), situată în apropierea motorului, fie deasupra, fie în lateral.

Vei desface carcasa filtrului, care după caz, poate fi fixată cu șuruburi, clapete, piulițe fluture. În funcție de sistemul de prindere prezent la mașina ta, ai putea avea nevoie de anumite scule de mână. Îndepărtează capacul de protecție și extrage filtrul de aer vechi cu grijă.

Tot acum, vei curăța carcasa filtrului de murdăria acumulată, înainte de a monta filtrul nou. Pentru asta, poți folosi compresorul mașinii.

La final, vei introduce filtrul de aer nou în carcasă, cu garnitură de cauciuc în sus, verificând ca toate marginile să fie poziționate corect.

Apoi, închide carcasa și fixeaz-o la loc cu aceleași sisteme de prindere, scrie blog.sculesiechipamente.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel