Trei rețete cu dovleac, delicii de toamnă pe care trebuie să le încerci

foto: Freepik
foto: Freepik

E sezonul dovleacului. Așa că de ce să nu profiți?

Iată trei rețete delicioase cu dovleac, perfecte pentru toamnă:

1. Supă-cremă de dovleac

Ingrediente:

1 kg de dovleac (curățat și tăiat cuburi)

1 ceapă mare

2 căței de usturoi

2 cartofi

1 morcov

750 ml supă de legume

200 ml smântână pentru gătit

sare, piper, nucșoară

ulei de măsline

semințe de dovleac prăjite (pentru decor)

Mod de preparare:

Într-o oală călește ceapa și usturoiul în puțin ulei de măsline până devin translucide. Adaugă dovleacul, cartofii și morcovul tăiate bucăți. Toarnă supa de legume și lasă să fiarbă la foc mediu până legumele se înmoaie (aproximativ 20-25 minute). Mixează legumele cu un blender până obții o consistență cremoasă. Adaugă smântâna și asezonează cu sare, piper și nucșoară după gust. Servește supa fierbinte, decorată cu semințe de dovleac prăjite.

2. Plăcintă cu dovleac

Ingrediente pentru aluat:

300 g făină

150 g unt rece

1 ou

2-3 linguri apă rece

un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

500 g dovleac ras

150 g zahăr brun

1 linguriță scorțișoară

1 linguriță nucșoară

2 ouă

200 ml smântână lichidă

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecă făina cu untul rece tăiat cuburi, sarea și oul, adăugând apă rece treptat, până când obții un aluat omogen. Lasă-l la frigider timp de 30 de minute. Întinde aluatul într-o tavă și coace-l la 180°C pentru 10 minute.

Pentru umplutură, călește dovleacul ras cu zahărul și condimentele până se înmoaie. După răcire, amestecă dovleacul cu ouăle și smântâna. Toarnă compoziția peste aluatul pre-copt și mai coace plăcinta la 180°C timp de 35-40 de minute. Servește-o caldă sau rece, simplă sau cu o lingură de frișcă.

3. Biscuiți cu dovleac și scorțișoară

Ingrediente:

200 g piure de dovleac

150 g zahăr brun

100 g unt moale

1 ou

300 g făină

1 linguriță praf de copt

1 linguriță scorțișoară

½ linguriță ghimbir pudră

½ linguriță nucșoară

un praf de sare

Mod de preparare:

Amestecă untul cu zahărul până obții o cremă pufoasă, apoi adaugă oul și piureul de dovleac. Într-un alt bol, combină făina, praful de copt, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și sarea. Încorporează treptat ingredientele uscate în amestecul cu dovleac. Formează mici bile din aluat și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace biscuiții la 180°C timp de 12-15 minute, până devin aurii. După răcire, pot fi savurați alături de un ceai cald de toamnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel