Iată trei rețete de înghețată de casă, cu fructe variate, de care vă puteți bucura în zilele de vară.
Zilele călduroase de vară au venit deja, iar cel mai la îndemână desert pentru această perioadă este înghețata. Iată trei rețete de înghețată de casă de care vă puteți bucura, când le consumați, dar și când le pregătiți, mai ales dacă îi veți implica și pe copii.
Ingrediente:
250 g de căpșune tăiate bucăți
150 g de zahăr
200 g de frișcă
200 ml de lapte integral
un vârf de sare.
Mod de preparare
Amestecați bucățile de căpșuni cu 75 g de zahăr într-un bol mediu. Lăsați-le la ”macerat” pentru 15 minute, timp suficient pentru a se topi zahărul și a obține sucul de căpșune, apoi amestecați fructele la blender.
Separat, amestecați frișca și laptele integral, sarea, restul de zahăr, apoi puneți-le și căpșunile pasate anterior..
Lăsați să stea pentru 15-20 de minute, apoi dați compoziția la congelator pentru cel puțin 10-12 ore.
Ingrediente
300 g fructe de pădure proaspete sau de la congelator. Dacă optați pentru fructe congelate, scoateți-le cu 30 de minute înainte de pregătire
100 g zahăr
250 ml lapte integral
400 ml smântână.
Mod de preparare
Dacă folosiți fructe proaspete, tăiați-le bucăți și lăsați-le la macerat timp de două ore cu un sfert din cantitatea de zahăr. Dacă folosiți fructe congelate, nu este nevoie să le mai lăsați la macerat, ci le folosiți ca atare.
Laptele se amestecă cu restul de zahăr, până se dizolvă complet, apoi adăugați smântâna și amestecați până la omogenizare.
Puneți întregul amestec la foc mediu și opriți-l după ce începe să fiarbă.
Fructele se amestecă la blender, apoi se adaugă peste compoziția răcită și se mai amestecă pentru 20-30 de secunde la blender.
Compoziția obținută se lasă la congelator peste noapte.
Ingrediente
400 g frișcă
200 ml lapte integral
250 g zahăr
3 linguri coajă de lămâie
100 ml suc proaspăt de lămâie
5 gălbenușuri.
Mod de preparare
Amestecați laptele integral cu frișcă, zahărul și coajă de lămâie, într-un vas, la foc mediu, până ajunge în punctul de fierbere. Reduceți focul și mai lăsați până la dizolvarea completă a zahărului, pentru aproximativ 5 minute.
Opriți focul și lăsați la răcit pentru cel puțin 10 minute, cu un capac pus.
Separat, amestecați gălbenușurile, apoi adăugați treptat amestecul cald peste acestea.
Pune totul pe foc mediu, până când crema rămâne pe lingură, circa 5-10 minute.
Compoziția transferați-o într-un vas încăpător, iar după răcire adăugați sucul de lămâie și amestecați la blender pentru 30-60 de secunde.
Compoziția obținută se lasă la congelator peste noapte.
Poftă bună!
Citește și: Cheesecake cu lămâie, desert delicios de vară
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News