Trei salate pentru detoxifierea ficatului. Rețetele sunt simple, rapide și delicioase

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă îți dorești un detox pentru ficat, după mesele îmbelșugate de Sărbători, poți încerca cele trei rețete de salate pe care ți le-am pregătit.

Salată cu sfeclă roşie şi quinoa
 

Ingrediente:
 
- 4 rădăcini de sfeclă roşie, fierte
- o jumătate de cană de quinoa
- o ceaşcă fasole verde fiartă
- 2 linguriţe de seminţe de susan
- 2 mâini de spanac sau rucola
- un avocado tăiat cubuleţe
- 1 morcov tăiat şi el felii
 
Dressing:
 
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de suc de lime sau lămâie
- o jumătate de linguriţă de muştar de Dijon
- 2 linguriţe de oţet de mere
 
Fierbe quinoa ca pe orez. Amestecă toate ingredientele pentru dressing într-un pahar. Pune sfecla, quinoa, seminţele, spanacul, morcovul, fasolea verde şi fructul de avocado într-un vas şi amestecă-le cu dressingul, scrie dietetika.ro. Adaugă sare şi suc de lămâie, dacă mai e nevoie.

Salată cu varză, avocado şi spanac

Ingrediente:
 
- un sfert de varză roşie
- un sfert de varză albă
- un morcov tocat mic
- o cană de broccoli preparat la aburi
- o cană de spanac
- câteva nuci
- 2 cepe verzi
- un sfert de avocado
- o jumătate de legătură de pătrunjel
- o jumătate de pară tăiată feliuţe
- o linguriţă seminţe de in
- o linguriţă seminţe de floarea soarelui
 
Dressing:
 
- o linguriţă turmeric
- 2 linguri oţet de mere
- o linguriţă tahini
- o lingură muştar Dijon
- o linguriţă miere
- sucul de la o lămâie
- puţină sare
 
Toacă ingredientele şi adaugă dressingul. 

Salată cu broccoli, migdale şi varză kale
 

Ingrediente:
 
- o cană de buchețele de broccoli
- o jumătate de conopida tocată mic
- varza kale
- o legătură pătrunjel
- 2-3 morcovi
- o ceaşcă de migdale
- o linguriţă seminţe de mac
- o lingură fructe uscate (merişor, coacăze)
 
Dressing:
 
- o bucăţică de ghimbir dat pe răzătoare
- o jumătate de linguriţă de oregano uscat
- sucul de la o lămâie
- 2 linguri ulei măsline
- o linguriţă de miere
 
Pune migdalele la hidratat pentru vreo 2-3 ore. Toacă ingredientele şi amestecă-le cu dressingul. Adaugă suc de lămâie, dacă mai este cazul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel