Specialiştii vin cu câteva sfaturi care ne ajută să economisim energie, astfel încât facturile să nu mai fie prea mari.
1. Nu vă supraîncărcaţi telefonul. Mulţi dintre noi îşi lasă telefonul la încărcat pe timpul nopţii, însă ar trebui să ştim că încărcările repetate ale telefonului până la 100% pot duce la diminuarea vieţii bateriei.
În plus, odată ce bateria ajunge la 100%, încărcătorul continuă să consume curent, deşi telefonul nu se mai încarcă.
2. Aranjaţi-vă camerele astfel încât să aveţi parte de cât mai multă lumină naturală pe ferestre. Folosiţi oglinzi care să reflecte lumina, astfel încât să aveţi camere luminoase.
În plus, curăţaţi geamurile murdare, atât pe interior cât şi pe exterior. Murdăria poate opri până la 10% din lumina naturală.
3. Dacă păstraţi resturi de mâncare în frigider, ar fi mai util să folosiţi recipiente, caserole, în loc să le acoperiţi cu folie alimentară sau de aluminiu, scrie uswitch.com.
CITEŞTE ŞI DESCOPERIRE: Energia solară poate fi acum stocată până la 18 ani, spun oamenii de știință
Din categoria micilor “vampirilor energetici” fac parte cuptorul cu microunde, ceasul cu radio sau televizorul, conectate tot timpul la electricitate. Studiul ICRT arată care dintre aceste electrocasnice consumă cel mai mult.
VEZI ŞI O să te ardă aerul condiţionat la buzunare vara asta? Iată cum poţi reduce factura la curent!
Cel mai mare consumator de energie electrică atunci când nu este folosit este boilerul de bucătărie, care înregistrează un consum de 142 de kw/an.
Următorul aparat în topul celor mai mari consumatori latenţi de energie este faxul, cu un consum de 114 kw/an.
La o diferenţă semnificativă de consum se clasează televizorul care stă tot timpul în priză. Consumul anual de energie al acestuia este de 48 kw.
Şi asta în timp ce computerul utilizează 43 kw/an, iar un sistem hi-fi conectat tot timpul la energia electrică consumă 30 kw/an, potrivit Ziarul de Iași.
Cercetările punctuale sugerează că o abordare informată și agresivă poate reduce consumul de energie în modul stand-by cu circa 50%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu