De pe mesele de sărbătoare nu pot lipsi produsele din carne, în special friptura.
De sărbători, gospodinele sunt dispuse să stea în bucătărie ore întregi, pregătind preparate elaborate și bogate în calorii. Printre felurile de mâncare, pregătite pentru sărbători, se numără și friptura.
Carnea preparată pe grătar va fi mai gustoasă dacă va fi servită cu un sos delicios.Să descoperim împreună 3 sosuri uimitoare.
1. Sosul grecesc poate însoți carnea de pui, de porc și de vită. Pentru a-l pregăti sunt suficiente 3 ingrediente:
400 de grame de iaurt grecesc,
2 căței de usturoi,
jumătate de lămâie. Amestecați ingredientele și adăugați sare. Sosul este gata.
Salată delicioasă și parfumată din pipote de pui: ai nevoie de câteva produse simple
2. Sosul de muștar este capabil să confere cărnii un gust plăcut picant și să-i sporească aroma. Aveți nevoie de:
2 ouă,
20 de grame de muștar,
o jumătate de ardei roșu,
3 linguri de oțet de mere,
4 linguri de apă fierbinte,
2 linguri de ulei de măsline,
ulei și piper alb.
Ouăle trebuie fierte tari. Gălbenușul se amestec cu muștarul. Se condimentează cu sare și piper. În continuare va trebui să încorporați 3 linguri de oțet de mere, 2 linguri de ulei și 4 linguri de apa fierbinte. Amestecați până obțineți o consistență cremoasă.
Să nu faci niciodată așa: cum se păstrează corect portocalele și mandarinele, ca să nu putrezească
3. Sosul de roșii este excelent pentru toate felurile de carne. Aveți nevoie de:
8 roșii,
o ceapă,
o căpățână de usturoi,
un ardei iute, 3 linguri de ulei de măsline,
un morcov,
sare și piper, o linguriță de zahăr,
2 linguri de oțet de mere.
Roșiile se curăță de coajă, se taie cubulețe și se călesc într-o tigaie, cu ulei de măsline. Adăugați ardeiul iute tocat, ceapa tocată, usturoiul zdrobit și morcovul dar prin răzătoare. După câteva minute, adăugați sarea, piperul, zahărul și oțetul de mere. Gătiți la foc mic aproximativ 30 de minute. Acest sos este excelent și pentru chiftele.
Roșia este una dintre cele mai consumate legume din lume. Mai mult, sosul de roșii este folosit pentru a însoți multe feluri de mâncare, precum pastele, pizza sau chiar friptura. Cu toate acestea, roșiile zdrobite eliberează un gust, care poate fi uneori acid și poate strica aroma preparatului.
Pentru a evita acest lucru, poți folosi un ingredient din bucătărie, care ajută la reglarea acidității sosului. Descoperă acest ingredient secret pentru sosul de roșii.
Deși ușor de preparat, sosul de roșii nu are întotdeauna un gust bun, atunci când este preparat acasă, datorită acidității pronunțate ale acestor legume. De fapt, atunci când roșiile sunt zdrobite, semințele se sparg și își eliberează toată aciditatea. Pentru a face un sos de roșii grozav, aromat, care nu va fi foarte acid, trebuie să adaugi un ingredient secret.
Dovlecei, umpluți cu carne tocată: sunt dietetici, gustoși și au doar 240 calorii
Care este ingredientul secret al sosului perfect de roșii? Un sos bun de roșii nu trebuie să fie foarte acid, nici foarte dulce. Pentru a găsi echilibrul potrivit și pentru a-i îmbunătăți aroma, poți folosi bicarbonat de sodiu.
Acest produs natural nu încetează să ne uimească. Folosit în casă pentru curățarea și dezinfectarea suprafețelor, bicarbonatul de sodiu este eficient și pentru reducerea acidității roșiilor prin ajustarea pH-ului sosului. Vei obține, așadar, un sos gustos de roșii, care va face pastele și mai delicioase.
Pentru a pregăti un sos de roșii, vei avea nevoie de:
500 grame de roșii proaspete,
3 căței de usturoi,
1 ceapă,
1 frunză de dafin,
1 praf de bicarbonat de sodiu,
puțin busuioc tocat,
o lingura de pătrunjel tocat,
sare și piper.
Curăță și toacă mărunt ceapa și cățeii de usturoi. Pune legumele tocate într-o tigaie cu puțin ulei și prăjește-le aproximativ 5 minute. Roșiile se curăță de coajă și semințe și se zdrobesc grosier. Adaugă, în tigaie, roșiile zdrobite, busuiocul, frunza de dafinul, pătrunjelul, puțină sare și piper și fierbeți totul aproximativ 1 oră. Când sosul începe să scadă, adaugă bicarbonatul de sodiu.
Ce alte ingrediente pot reduce aciditatea sosului de roșii?
Poți reduce aciditatea sosului de roșii, adăugând zahăr, în loc de bicarbonat de sodiu. Zahărul ajută la mascarea acidității roșiilor. Evită însă excesele de zahăr, pentru a ca sosul de roșii să nu fie prea dulce. Poți folosi și alte alimente dulci, cum ar fi curmalele.
Pieptul de pui se usucă când este copt? Două ingrediente secrete vor face carnea suculentă
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a regla aciditatea sosului de roșii sau a salatei de fructe, dar îl poți folosi și pentru a bate mai ușor albușurile. Pentru a face acest lucru, pur și simplu adaugă un praf de bicarbonat de sodiu la albușuri înainte de a le bate.
De asemenea, poți folosi această pudră albă pentru a vă pregăti prăjituri și produsele de patiserie. Pentru aceasta, adaugă bicarbonat de sodiu în făină: 3 linguri de bicarbonat de sodiu, pentru un kilogram de făină. Acest produs natural acționează ca un praf de copt.
Bicarbonatul de sodiu face leguminoase și legume verzi să fie mai digerabile, pe lângă reducerea timpului lor de gătire. Doar adaugă puțin bicarbonat de sodiu în apă atunci când le gătești.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News