Trei suspecți de spionaj pentru Rusia, arestați în Marea Britanie

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Trei suspecți de spionaj pentru Rusia au fost arestați în Marea Britanie. Cei trei sunt cetățeni bulgari.

Trei persoane suspectate de spionaj pentru Rusia în Marea Britanie au fost arestate și și inculpate în cadrul unei anchete majore de securitate națională, potrivit BBC, scrie Agrepres.

Inculpații, toți cetățeni bulgari, au fost reținuți în februarie și de atunci au fost arestați preventiv.

Se presupune că aceștia lucrau pentru serviciile de securitate rusești.

Aceștia sunt acuzați de posesie de documente de identitate cu ”intenție necorespunzătoare” și se presupune că le-ar fi avut știind că sunt false.

Printre documente se numără pașapoarte, cărți de identitate și alte documente pentru Marea Britanie, Bulgaria, Franța, Italia, Spania, Croația, Slovenia, Grecia și Republica Cehă.

Cei trei inculpați, o femeie și doi bărbați, au fost arestați în temeiul Legii privind secretele oficiale de către detectivi antiterorism din cadrul Poliției Metropolitane, care are responsabilitatea națională de poliție pentru spionaj.

Cei trei locuiesc în Marea Britanie de ani de zile, lucrând în diverse locuri de muncă și locuind într-o serie de proprietăți suburbane.

Doi dintre suspecți, care formau un cuplu, erau stabiliți în Marea Britanie de aproximativ 10 ani. În această perioadă au condus o organizație comunitară care oferă servicii bulgarilor, inclusiv familiarizarea acestora cu ”cultura și normele societății britanice”, mai notează BBC.

Potrivit unor documente online ale statului bulgar, cei doi au lucrat, de asemenea, pentru comisii electorale din Londra, care facilitează votul la alegerile bulgare al cetățenilor care locuiesc în străinătate.

Poliția antiteroristă a vorbit în mod public despre timpul tot mai mare petrecut cu suspiciunile de amenințări de stat și spionaj, în special în legătură cu Rusia.

Îngrijorarea lor vine ca urmare a unor incidente notorii din ultimii ani care au implicat operațiuni ale serviciilor secrete rusești în Marea Britanie, mai arată sursa menționată.

Citește și: Un german din trei s-a gândit să voteze extrema-dreaptă. Naziștii au ajuns la putere cu 33%

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel