Trei testamente manuscrise ale cântăreţei Aretha Franklin au fost descoperite recent în reşedinţa din Denver a celebrei artiste americane, supranumită 'regina muzicii soul', informează marţi bbc.com, potrivit Agerpres.
Aretha Franklin a murit din cauza unui cancer pancreatic în august 2018, iar membrii familiei sale au spus în acea vreme că artista nu a lăsat în urma ei niciun testament oficial. Cele trei documente au fost descoperite la începutul acestei luni.
Două dintre ele, semnate de artistă în 2010, au fost recuperate dintr-un dulap încuiat, a cărui cheie a fost găsită abia recent. Cel de-al treilea, ce datează din martie 2014, era ascuns în spatele unor perne din sufrageria vedetei, a precizat un avocat al fundaţiei artistei. Conform testamentului din 2014, scris pe un caiet cu spirală, toate bunurile cântăreţei sunt lăsate moştenire familiei acesteia, a precizat avocatul David Bennett.
Unele dintre frazele manuscrise sunt dificil de descifrat, iar testamentul, redactat pe patru pagini, are multe cuvinte şi fraze care au fost adăugate pe marginile foilor de hârtie. David Bennett, care a fost avocatul cântăreţei Aretha Franklin timp de peste 40 de ani, a depus în instanţă cele trei testamente în cursul zilei de luni. El a declarat în faţa unui judecător că nu este sigur că testamentele sunt conforme cu legislaţia statului Michigan.
Avocatul a mai precizat că cele trei testamente au fost prezentate celor patru fii ai cântăreţei şi avocaţilor acestora, însă copiii artistei nu au ajuns deocamdată la o înţelegere în virtutea căreia ar putea să ceară în instanţă ca unul dintre documente să fie considerat legal. Potrivit fundaţiei Aretha Franklin, doi dintre fiii cântăreţei au ridicat obiecţii în legătură cu aceste testamente.
O audiere a fost programată la tribunal pe 12 iunie. Într-o procedură judiciară separată, unul dintre fiii cântăreţei, Kecalf Franklin, a declarat că mama lui şi-a dorit în testamentul din 2014 ca el să reprezinte interesele fundaţiei sale, însă fundaţia a confirmat ulterior că Sabrina Owens, administrator al Universităţii Michigan, va continua să îşi exercite prerogativele de reprezentant legal al fundaţiei. Aretha Franklin a fost una dintre cele mai apreciate interprete de muzică soul din anii 1960 şi 1970. Artista americană, onorată de-a lungul vieţii cu numeroase premii şi recompense, a câştigat recent şi un premiu Pulitzer postum, iar un film din 1972, niciodată prezentat publicului larg, conţinând imagini din perioada în care renumita cântăreaţă a înregistrat albumul gospel 'Amazing Grace', a avut de curând premiera în cinematografele nord-americane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu