Gospodinele se luptă mereu cu praful care se așează aproape peste tot în casă.
Îl găsești peste tot: pe mobilă, pe pervazuri, uși, podele și chiar și pe cuverturi. Toate gospodinele caută soluții eficiente cu care să țină praful departe de casă. Așa că, iată trei trucuri ingenioase pentru a preveni depunerea prafului pe suprafețele din casă.
Praful este format din multe particule mici care plutesc prin aer și aterizează pe peste tot. Printre aceste particule găsești fire de păr, ciuperci microscopice, celule moarte ale pielii, bucăți mici de insecte, bucăți minuscule de hârtie sau țesut. Este posibil să găsești, în casă, chiar și praf adus din spațiu de meteoriți.
Îți plac portocalele? Atunci nu mai arunca cojile. Iată ce poți face cu ele
O modalitate simplă pentru a elimina praful din aer ar fi folosirea purificatoarelor de aer. Aceste sunt dispozitive care filtrează aerul și toate particulele pe care le conține. În acest fel, aerul este filtrat de alergeni și de praful poluant. Pe de altă parte, purificatoarele emit aer curat.
Unele țesături atrag, în mod deosebi, praful. În special poliesterul, care prin efectul său electrostatic, funcționează ca un magnet și atrage praful din aer. Dacă perdelele sunt din poliester, atunci vor fi pline de praf.
Pentru a evita depunerea prafului pe perdele, poți folosi trucul bunici. Perdelele se țin în apă cu sare câteva ore, apoi se pun în mașina de spălat. Acest tratament va împiedica praful să se depună atât de ușor pe perdele.
Blatul de bucătărie va fi ca nou: iată metoda folosită în restaurante
În schimb, pentru a preveni depunerea prafului pe mobilier, amestecă 3 substanțe în părți egale: apă de gură, ulei vegetal și oțet de vin alb. Apoi înmoaie o cârpă în acest amestec și șterge mobila. Rezultatul pe va încânta, deoarece praful nu se va mai depune atât de repede.
Praful se depune și pe podele. După ce speli podelele în mod normal, șterge-le la final cu o cârpă, înmuiată în apă și glicerina. Acest tratament va proteja podelele de praf mai mult timp.
În vremuri dificile din punct de vedere economic, economisirea devine un obiectiv esențial.
La economisire ne gândim și atunci când vorbim despre curățenia casei. Mai ales că există alternative naturale și ieftine la toți detergenții de pe piață.
În multe cazuri, aceste alternative nu sunt doar economice și eficiente, dar sunt și mai puțin agresive cu mediul înconjurător și cu suprafețele curățate.
Cu sfaturile de mai jos veți evita să cheltuiți un pumn de bani pentru a cumpăra detergenți scumpi.
Ustensilele de lemn, recipiente pentru bacterii. Nu le mai curățați cu detergent
Când te gândești la detergenții pe care îi folosești acasă, realizezi că scoți mulți bani din buzunare. Spre exemplu, bucătăria și baia sunt două medii, care au nevoie de o serie de detergenți de diverse tipuri. Te gândești la aragaz, la podea, la obiecte sanitare, chiuvetă și multe altele.
Toate acestea nu fac altceva decât să mărească cheltuielile care trebuie efectuate la sfârșitul lunii. Din acest motiv, gospodinele istețe au creat un detergent foarte util și delicat pentru mediul înconjurător și suprafețe.
Pentru a face un detergent natural în casă, pune două linguri de săpun de Marsilia și un pahar de peroxid de hidrogen într-un lighean cu apă caldă. Dozele depind de cantitatea de detergent care se face.
Amestecă bine pentru a combina ingredientele. Detergentul e gata. Înmoaie o cârpă în acest lichid, stoarce-o bine și curăță toate suprafețele murdare: mobilier, podele și obiectele sanitare.
Rezultatul va fi cu adevărat excepțional! Suprafețele vor fi curate, luminoase, strălucitoare și parfumate. Încearcă această alternativă la detergenții agresivi de pe piață și, cu siguranță, nu te veți mai putea descurca fără ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu