Peştele este un aliment foarte perisabil. Dacă nu este gătit la timp, riscaţi să se strice. Totuşi, există câteva trucuri care vă ajută să-l păstraţi proaspăt o perioadă mai îndelungată.
Iată ce trebuie să faceţi:
1. Asigurați-vă că peştele este curăţat şi spălat bine înainte de a-l pune în frigider. Înfăşuraţi-l într-o cârpă curată și umedă. Astfel va fi păstrat în stare bună timp de două sau trei zile. Nu uitaţi să umeziţi cârpa când se usucă.
2. Dacă doriți să-l congelați, nu-l spălați. Tăiaţi peşte în bucăţi şi înfăşuraţi-l într-o folie de plastic. Astfel, atunci când veţi dori să-l pregătiţi scoateţi doar bucăţile de care aveţi nevoie. De asemenea, ar trebui să faceți acest lucru şi dacă aveți mai multe tipuri de pește.
3. Plasați un strat de gheață pe un recipient și pe partea superioară a peştelui. Acoperiți cu folie de plastic. În acest fel veţi împiedica să intre aerul şi împiedicați impregnarea mirosurilor și a bacteriilor.
VEZI ŞI Perioada maximă pentru ţinerea cărnii în frigider. Nu depăşi acest timp
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News