Trei trucuri sigure pentru a spăla hainele negre în mașina de spălat, fără a le decolora

Trei trucuri sigure pentru a spăla hainele negre în mașina de spălat, fără a le decolora. Sursa - pixabay.com
Trei trucuri sigure pentru a spăla hainele negre în mașina de spălat, fără a le decolora. Sursa - pixabay.com

Cum să speli hainele negre și închise la culoare, păstrându-le culoarea impecabilă și cum să recuperezi hainele decolorate cu remedii naturale?

 

Negrul este culoarea eleganței prin excelență și hainele negre nu lipsesc niciodată din nicio garderobă, chiar și vara. Această culoare este atât de iubită, deoarece poate fi combinată cu orice,  încât purtăm des hainele negre.

De aceea, intensitatea culorii tinde să se estompeze  odată cu spălarea. Pentru a menține culoarea vie trebuie să ai grijă de hainele întunecate.

Folosește aceste produse și dulapul de lemn va fi ca nou printr-o magie. Convinge-te și tu

Trebuie doar să adaugi unul dintre aceste remedii în cuva mașinii de spălat:

- o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu, care este un aliat puternic pentru eliminarea petelor încăpățânate și a mirosurilor neplăcute, dar și  pentru revigorarea culorilor;

- o jumătate de cană de sare pentru a fixa culoarea și a îndepărta petele de transpirație;

- un pahar cu 20% apă și soluție de acid citric  care, pe lângă faptul că este un balsam natural, păstrează culoarea neagră.

O astfel de lumânare va înlocui 76 de bucăți. Iată ce trebuie să faci pentru ca să ardă mai mult

 

Dar dacă hainele care s-au decolorat deja?

 

Pentru a readuce hainele negre sau hainele închise la culoare deja decolorate la culoarea lor originală fără a folosi culori artificiale, trebuie doar să adăugați o ceașcă plină de cafea sau ceai negru, în timpul ciclului de clătire.

Hainele închise la culoare ar trebui spălate separat de celelalte culori, întotdeauna pe dos, la temperaturi scăzute și cu un program delicat.

Sticla cuptorului este foarte murdară? Curățați-o astfel și grăsimea va dispărea într-o clipă

Printre altele, ar fi de preferat să se folosească un săpun lichid mai degrabă decât unul pudră, deoarece acesta se depune pe haine făcându-le să pară opace și nu se dizolvă complet în apă.

Atenție și la modul în care puneți hainele închise la uscat: acestea trebuie agățate la umbră, pentru a preveni decolorarea culorii de soare.

Cu toate acestea, fiecare articol de îmbrăcăminte are pe etichetă instrucțiunile de spălare, care trebuie citite întotdeauna cu atenție.

 

Vezi și:

 

Cum să-ți protejezi încălțămintea de apă: 3 metode eficiente pe care puțini le cunosc

 

Pe vreme ploioasă, te întrebi cum să-ți protejezi încălțămintea de apă. Este bine să o tratezi cu produse hidrofuge, pe care le poți face acasă.

În zilele ploioase de toamnă, întrebarea cum să-ți protejezi încălțămintea de apă este deosebit de relevantă. Urgența acestei probleme nu dispare nici în alte perioade ale anului. Chiar și iarna, în zilele mai calde, zăpada care se topește îți udă ghetele sau cizmele.

Desigur, încerci să fii cât mai atent și să eviți toate bălțile. Cu toate acestea, este aproape imposibil să le eviți complet, mai ales când plouă.

Curăță argintul înnegrit fără bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de două ingrediente simple din cămară

Prin urmare, este mai bine să previi umiditatea să-ți pregătești în avans încălțămintea. Pentru a-ți proteja încălțămintea de apă, poți face o substanță hidrofugă chiar acasă.

Metoda 1: Pentru a-ți proteja încălțămintea de apă, o poți trata cu vaselină. Aceasta este una dintre cele mai simple și, în același timp, mai eficiente metode. După acest tratament, pantofii pot fi încălțați imediat.

Metoda 2: Este necesar să topești o cantitate mică de ceară sau parafină și să ungi încălțămintea. Asigură-te că substanța topită nu este foarte fierbinte. După aplicare, uscați suprafața încălțămintei cu un uscător de păr.

Nu arunca niciodată lămâile stoarse. Iată cum și la ce poți folosi: sunt aur curat în gospodărie

Metoda 3. Trebuie să amesteci o linguriță de ulei ricin cu ulei de in și cu o linguriță de parafină rasă. Se amestecă totul, apoi se topește într-o baie de apă. Când amestecul s-a răcit puțin, aplică-l pe suprafața pantofilor. Metoda este potrivită pentru produsele din piele.

Acest amestec se va usca complet după 7-8 ore. Prin urmare, este mai bine să faci procedura noaptea, iar dimineața pantofii vor fi pregătiți pentru orice teste cu apă.

Pe lângă remediile populare, poți achiziționa și diverse tipuri de spray-uri hidrofuge din magazine.  Unul dintre avantajele lor este că se absorb foarte repede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel