Tren de pasageri, deraiat în Norvegia. Un mort și patru răniți după o cădere de pietre / FOTO

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @EyeEm
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @EyeEm

Căderile de pietre sunt frecvente în Norvegia, o țară cu un relief accidentat.

Citește și: Accident grav în India, după ce două trenuri de pasageri s-au ciocnit. Cel puțin zece morți și 25 de răniți (VIDEO)

O cădere de pietre în zona de nord a Norvegiei a dus la deraierea unui tren de pasageri, în urma căruia a rezultat moartea unei persoane și rănirea altor patru, a anunțat poliția norvegiană, transmite AFP, scrie Agerpres.

Potrivit sursei menționate, trenul se deplasa între orașele Trondheim (vest) și Bodoe (nord).

Accidentul s-a soldat cu un mort și patru răniți, a relatat agenția de presă NTB, citând un responsabil al poliției, Bent Are Eilertsen.

În momentul deraierii, în trenul cu cinci vagoane se aflau 55 de persoane, care au fost extrase toate din tren, a adăugat el.



Locomotiva și cel puțin două vagoane s-au răsturnat de pe șine, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile norvegiene.

Se va face o expertiză geologică înainte de degajarea zonei

Trei elicoptere de salvare au fost trimise la fața locului, iar imaginile de televiziune arătau numeroase ambulanțe și mașini de pompieri.

Potrivit martorilor, blocuri de stâncă blochează partea din față a trenului. Operațiunile sunt complicate de prezența altor blocuri de piatră deasupra locului accidentului. Tot acolo sunt așteptați geologi pentru o expertiză înainte ca operațiunile de degajare și de ridicare a trenului să poată începe.

Norvegia, țară cu relief accidentat, este frecvent scena unor alunecări de teren, mai ales primăvara, când zăpada se topește.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel