Trendul naturist care ucide. Bolnavii de cancer care se tratează cu metode de medicină alternativă au o probabilitate de deces dublă

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

După o perioadă de cinci ani, în urma unui studiu s-a constatat că 78,3% dintre persoanele care au optat pentru tratament medical erau încă în viață, comparativ cu doar 54,7% dintre persoanele care au optat pentru terapii alternative.

Un nou studiu a arătat că persoanele bolnave de cancer care apelează la terapii alternative în detrimentul medicinei convenționale au de două ori mai multe șanse de a muri.

Oamenii de știință de la prestigioasa Universitatea Yale din America au descoperit că pacienții aveau mai multe șanse de a fi vindecați prin medicina convențională, în ciuda dovezilor anecdotice de la unii care spun că cancerul lor s-a vindecat apelând la remedii naturale sau alternative.

Cercetătorii au analizat baza de date națională despre cancer pentru studiul lor „Utilizarea medicinei alternative pentru cancer și impactul acesteia asupra supraviețuirii”.

Ei au urmărit 280 de persoane care au fost diagnosticate cu boala în 2004 și au optat pentru medicina alternativă și 560 de pacienți care au primit tratamente convenționale, cum ar fi chimioterapie, radioterapie și intervenții chirurgicale.

După cinci ani, 78,3% dintre persoanele care au optat pentru tratament medical erau încă în viață, comparativ cu doar 54,7% dintre persoanele care au optat pentru terapii alternative.

Rata de supraviețuire în funcție de tipul cancerului

Studiul a analizat, de asemenea, diferite tipuri de cancer, inclusiv pe cele de sân, plămân, prostată și colorectal.

Ei au descoperit că cei cu cancer pulmonar aveau de două ori mai multe șanse de a muri după cinci ani dacă ar fi optat pentru terapii alternative.

Pacienții cu cancer de sân care au folosit terapii alternative aveau șanse de cinci ori mai mari să-și fi pierdut viața din cauza bolii.

Pacienții cu cancer colorectal aveau șanse de patru ori mai mari de a muri dacă respingeau medicina convențională în favoarea tratamentului alternativ.

Medicina alternativă, finanțată și promovată de entități din afara profesiei medicale, ca remediu pentru a trata cancerul, include tratamentul chiropractic, homeopatia, acupunctura și dietele cu sucuri.

Cercetătorii nu au putut identifica în mod specific ce medicamente alternative foloseau subiecții.

Pacienții care primeu remedii de medicină alternativă erau mai tineri, mai înstăriți, mai bine educați și mai puțin împovărați de comorbidități

Alte limitări ale datelor includ factori de confuzie nemăsurați sau prejudecăți de selecție care ar putea avea un impact asupra supraviețuirii, au remarcat cercetătorii.

„Cu toate acestea, pentru că pacienții care primeu remedii de medicină alternativă erau mai tineri, mai înstăriți, mai bine educați și mai puțin împovărați de comorbidități, nu se explică diferențele observate în rata de supraviețuire”, au concluzionat ei în cadrul lucrării.

„Acum avem dovezi care sugerează că folosirea medicinei alternative în locul terapiilor dovedite pentru cancer are ca rezultat o supraviețuire mai proastă”.

„Sperăm că aceste informații pot fi folosite de pacienți și de medici atunci când discută despre impactul deciziilor de tratament pentru cancer asupra supraviețuirii”, a spus autorul principal Skyler Johnson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel