Circulația feroviară între Drăgănești Olt și Făcașele a fost reluată. Trenul Arad - București și unul de marfă au ajuns pe aceeași linie. AGIFER investighează incidentul

FOTO cu rol ilustrativ: DC News
FOTO cu rol ilustrativ: DC News

Circulația feroviară între Drăgănești Olt - Fărcașele a fost reluată. AGIFER investigează incidentul în urma căruia două trenuri, unul de călători și unul de marfă au ajuns pe aceeași linie.

UPDATE: Traficul feroviar a fost reluat în condiții de siguranță între stațiile Drăgănești Olt - Fărcașele, a transmis CFR SA.

”Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că traficul feroviar a fost reluat în condiții de siguranță între stațiile Drăgănești Olt – Fărcașele, pe firul II, la ora 16:55.

Menționăm faptul că, pentru eliberarea firului II, trenul de călători IR 348 a fost retras în stația Fărcașele la ora 16:25, iar garnitura de marfă la ora 16:43, traficul fiind reluat în condiții de siguranță pe firul II, la ora 16:55”,se arată în comunicatul CFR SA.

UPDATE: Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a informat că traficul feroviar este oprit temporar la această oră pe intervalul Roșiori Nord – Caracal, din cauza unui incident feroviar înregistrat între stațiile Drăgănești Olt - Fărcașele, pe firul II, firul I fiind închis pentru lucrări.

Astfel, ”traficul feroviar este închis temporar între stațiile Drăgănești Olt și Fărcașele, după ce două trenuri, unul de marfă și unul de călători, care au fost expediate pe același fir de circulație, s-au oprit unul în fața celuilalt în condiții de siguranță, în baza indicațiilor de oprire ale semnalelor luminoase.

Menționăm faptul că, trenul privat de marfă a fost expediat din stația Drăgănești Olt pe firul II, iar trenul IRN 348 (Arad – București Nord) a fost expediat tot pe firul II, dar din stația Fărcașele. Ambele garnituri s-au oprit în zona km CF 146+500, fără risc de coliziune, în baza indicațiilor de oprire ale semnalelor luminoase”, a transmis CFR SA într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei menționate acest incident va fi investigat de o echipă a AGIFER, autoritate care va stabili cauzele care au condus la producerea situației pezentate. 

Știrea inițială

Trenul IR 348 care circulă pe ruta Arad - Craiova - București Nord ”staționează în parcurs” între stațiile Fărcașele și Stoienești, la 14 km de Caracal, a transmis CFR Călători într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei menționate, motivul acestei staționări este dat de faptul că mecanicul trenului execută ”frânarea acestuia ca urmare a unor probleme ce țin de dirijarea traficului de către CFR SA”, iar ”continuarea parcursului trenului va fi strict în corelație cu dispozițiile administratorului infrastructurii feroviare - CFR SA”.

Conform comunicatului CFR Călători, ”cei aproximativ 250 de pasageri din tren vor primi apă și produse preambalate. Personalul CFR Călători este permanent în contact cu publicul călător”.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.

Potrivit site-ului infofer.ro, trenul IR 348 a plecat din stația Arad la ora 4:49 și ar fi trebuit să ajungă în stația București Nord la ora 16:29.

Informații despre circulația trenurilor

Pentru mai multe informații legate de circulația trenurilor de călători, acestea pot fi obținute astfel: 
- la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).

- la numerele de telefon din stațiile CFR publicate pe cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/

- în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), se introduce numărul exact al trenului în căsuța indicată și click pe Informații tren. Se obțin informații în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staționare în următoarea gară și timpul estimat de sosire.

- pe site-ul companiei cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.

- pe site-ul cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.

- de la personalul nostru din stații.

Citește și: Ești bolnav? Grindeanu „te dă jos” din tren. FACIAS cere retragerea imediată a proiectului de ordonanță abuziv și discriminatoriu

Incidente CFR în 2024

Reamintim că 2024 nu a fost un an ușor pentru companiile de transport ale statului român. Dacă la CFR vorbim de accidente feroviare, și TAROM este într-o adâncă criză în acest moment.

- Două vagoane ale trenului IR 1596 Craiova - Bucureşti Nord au deraiat în iunie.

- Un vagon cisternă al unui tren privat având în compunere 33 de vagoane încărcate cu combustibil și care asigura transport pe relația Brazi – Borzești Bacău a deraiat în luna martie.

- Nouă vagoane ale unui tren privat de marfă încărcat cu cereale au deraiat, iar două s-au răsturnat, între Craiova şi Caracal, la începutul anului.

- Traficul feroviar pe Magistrala 702 Făurei - Constanța este întreruptă în zona localității Cireșu (Brăila), după ce unul dintre vagoanele unui tren de marfă, format din 40 de vagoane încărcate cu păcură, a luat foc.

- Incidentul de lângă Făurei vine după un altul care a avut loc tot pe drumul spre Constanța. Un stâlp electric s-a prăbușit peste vagonul unui tren marfar care ulterior a deraiat în gara Medgidia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel