Trenuri blocate în Suceava - sute de pasageri afectați

Două trenuri s-au blocat în județul Suceava.

Peste 400 de pasageri au rămas blocați în două trenuri, în județul Suceava, după o alunecare de teren pe calea ferată. La fața locului intervin echipele ISU pentru deblocarea liniei ferate. Un tren transporta 300 de călători, iar celălalt 140 de persoane.

CFR SA a anunțat că trenul 12823 este oprit temporar între stațiile Pojorâta și Sadova, după ce aluviunile au acoperit linia de cale ferată la km 75+100, iar trenul 12830 a fost, la rândul lui, oprit în stația Sadova.

2. FOTO: CFR... (trenuri-blocate-suceava-2_05013700.jpg)

„Campania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că trenul 12823 este oprit temporar între stațiile Pojorâta și Sadova din cauza aluviunilor care au acoperit linia de cale ferată la km 75+100, iar trenul 12830 a fost, de asemenea, oprit în stația Sadova. Reprezentanții SRCF Iași au solicitat intervenția ISU Suceava pentru eliberarea liniei, garnitura 12823 fiind oprită chiar înaintea zonei acoperite de aluviuni”, a transmis CFR SA.

CFR Călători mai informează că „în cursul acestei după – amiezi, 5 iulie a.c, din cauza aluviunilor dintre staţiile Pojorâta – Cîmpulung Moldovenesc, circulaţia trenurilor IR 12830 şi IR 12832 Galați–Cluj Napoca şi retur este întreruptă. În acest moment, trenul IR 12830 staţionează în staţia Sadova, iar trenul IR 12832 staţionează în linie curentă între staţiile Pojorâta – Cîmpulung Moldovenesc. În funcție de evoluția situației, sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor”.

Alin Galeată (ISU Suceava) a făcut mai multe precizări pe marginea subiectului, printr-o intervenție telefonică la B1 TV:

„Călătorii au fost mutați în 3 vagoane ale trenului, la Pojorâta. Au rămas la fața locului doar locomotiva și un vagon. Acestea sunt pe linie, nu sunt deraiate, în schimb linia este acoperită de aluviuni. Se lucrează în momentul de față pentru îndepărtarea aluviunilor de pe calea ferată și, în momentul în care vor fi eliberate, atunci cu siguranță își vor continua drumul și cetățenii respectivi. La fața locului am trimis deja un microbuz, o autospecială de transport personal. Sunt cetățeni care locuiesc prin apropiere și vor să ajungă acasă, dar evident că așteptăm să așteptăm să fie îndepărtate aluviunile pe calea ferată, să vedem dacă nu sunt eventuale stricăciuni și oamenii cu siguranță își vor putea continua traseul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel